Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Lehdistötiedote Turun Ylioppilastalojen urheilu- ja uimahalliosion myynnistä

Turun Ylioppilaskyläsäätiö

Lehdistötiedote Turun Ylioppilastalojen urheilu- ja uimahalliosion myynnistä

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 09:00
Julkaisija: Turun Ylioppilaskyläsäätiö

Turun Ylioppilaskyläsäätiö on päättänyt myydä Turun Ylioppilastalojen urheilu- ja uimahalliosion. Asiasta teki päätöksen Tysin valtuuskunnan ylimääräinen kokous 2.9.2015. Uimahalli- ja urheilutilasiipirakennus irrotetaan teknisesti A-talosta sen perusparantamishankkeen yhteydessä. Toiminta tiloissa jatkuu entisellään.

Turun Ylioppilaskyläsäätiön hallitus päätyi ehdottamaan myyntiä yksimielisesti, koska urheilu- ja uimahallin vuokraajilta saatavat vuokratuotot eivät riitä kattamaan edes tilojen ylläpitokustannuksia. Lisäksi lähivuosina edessä olisi ollut mittavat korjaukset. Säätiö ei olisi voinut rahoittaa ko. tilojen korjauskustannuksia opiskelija- asunnoista perittävillä vuokratuotoilla, koska asuntojen vuokranmäärittelyssä on käytössä omakustannusperiaate, jota ARA ja Turun kaupunki valvovat. Aravarajoitusten alaisten vuokra-asuntojen vuokratuottoja ei saa käyttää muun liiketoiminnan tukemiseen. Jos korjausinvestoinnit olisi rahoitettu lainalla, liiketilojen vuokrat olisivat rahoituskustannusten vuoksi nousseet kestämättömälle tasolle.

Ostaja on uimahallin vuokrannut nykyinen yrittäjä. Kauppaan sisältyy uimahalli- ja urheiluhallitilan lisäksi myös nykyisiä ravintolatiloja. Kauppa tehdään hallinnonjakosopimuksena.

Ylioppilastalojen A-talon asuntojen ja muiden liiketilojen peruskorjaus käynnistyy vuoden 2016 toukokuussa. Ensimmäisenä korjataan opiskelijaruokalan tilat niin, että ne voidaan ottaa käyttöön jo saman vuoden syksyllä lukukauden käynnistyessä. Remontin yhteydessä opiskelijaruokala laajenee sen alkuperäisiin tiloihin Ylioppilastalojen A-talon toisessa kerroksessa.

Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa

toimitusjohtaja Kalervo Haverinen puh. 050 331 6914; 

sähköposti kalervo.haverinen@tys.fi

Turun yliopiston ylioppilaskunnan vuonna 1966 perustama Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) rakentaa, perusparantaa, vuokraa ja ylläpitää opiskelija- ja nuorisoasuntoja. TYS:llä on yli 7300 asuntopaikkaa Turussa ja Raumalla. www.tys.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs