Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Lehdistötiedote syksyn opiskelija-asuntohausta

Turun Ylioppilaskyläsäätiö

Lehdistötiedote syksyn opiskelija-asuntohausta

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2014 klo 15:04
Julkaisija: Turun Ylioppilaskyläsäätiö

Turun Ylioppilaskyläsäätiön tämän kesän hakijamäärät ovat suurin piirtein aikaisempien vuosien kaltaiset. Hakuaika on alkanut vapusta ja jo ennen opiskelupaikan varmistumista on voinut hakea asuntoa TYSsiltä. Odottavissa on noin kolmisentuhatta hakemusta elo-syyskuun alkuun.

TYS vuokraa asuntoja syyslukukauden alussa ainoastaan uusia, aloittavia opiskelijoita. Vapautuvien asuntojen määrä varmistuu vasta elokuun alussa, kun kaikki irtisanomiset on vastaanotettu. Arvio on, että jaossa on aikaisempien vuosien tapaan noin 1 500 asuntopaikkaa, joista noin 500 on varattu kansainvälisille vaihto-opiskelijoille. Syksyisin uusien opiskelijoiden asuntohakemukset pisteytetään hakijan kotikunnan mukaan, niin että kauempaa tulevat saavat enemmän pisteitä. Myös hakemuksen jättöaika vaikuttaa asunnon saamisen mahdollisuuksiin eli mitä aikaisemmin tekee asuntohakemuksen sitä paremmat mahdollisuudet ovat asunnon saamiseen.

Arviolta 500 hakijaa jää jonottamaan opiskelija-asuntoa syyslukukauden alussa. Jonoon jäävät hakijat tulevat yleensä Turusta ja lähikunnista. Yleensä heillekin pystytään tarjoamaan asuntoa marraskuun alkuun mennessä. Jos tarjottu asunto ei vastaa täysin hakijan toiveita, hakija voi tehdä heti muuttonsa jälkeen sisäisen siirron hakemuksen.

Tänä syksynä myös Turusta ja lähikunnista tulevilla opiskelijoilla on erityisen hyvä tilanne, koska Haliskylän perusparannuksen ensimmäiset asunnot valmistuvat marras-/joulukuun alussa (http://www.tys.fi/ilmoitustaulu/haliskylan-perusparannuksesta-valmistuvia-asuntoja-marraskuussa). Mikäli opiskelijalla on mahdollisuus opiskella ensimmäiset kuukaudet esimerkiksi vanhempien luona asuen, hän voi päästä muuttamaan perusparannettuun yksiöön tai perheasuntoon jo loppuvuodesta 2014.

Lisätietoja:  

Turun Ylioppilaskyläsäätiö, toimitusjohtaja Kalervo Haverinen (kalervo.haverinen@tys.fi /050 331 6914)

Turun yliopiston ylioppilaskunnan vuonna 1966 perustama Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) rakentaa, perusparantaa, vuokraa ja ylläpitää opiskelija- ja nuorisoasuntoja. TYS:llä on yli 7300 asuntopaikkaa Turussa ja Raumalla. www.tys.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs