Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Läpimurto rakennusmateriaalien kierrätyksessä - Destaclean PUUKIVI on uusi ekologisempi vaihtoehto ympäristörakentamiseen

Destaclean

Läpimurto rakennusmateriaalien kierrätyksessä - Destaclean PUUKIVI on uusi ekologisempi vaihtoehto ympäristörakentamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2015 klo 10:30
Julkaisija: Destaclean

Ensiesittelyssä uusi maailmanluokan kierrätystuote

Huhtikuussa myyntiin tulevat Destamaticin Hyvinkään tehtaalla valmistettavat Destaclean-puukivituotteet ovat täysin uusi rakennusjätteen kierrätysinnovaatio sekä Suomessa että maailmalla.

Ne antavat uusia, mielenkiintoisia mahdollisuuksia puutarhojen ja pihojen ilmeen suunnitteluun. Puukiviä voidaan käyttää terassien, oleskelualueiden, pihateiden ja liikennealueiden kiveyksiin.

Puukivituotevalikoima on laaja ja värivalikoima runsas. Puukivien etuna perinteisiin betonikiviin verrattuna on myös niiden keveys ja asennettavuus.

Destamatic esittelee uuden kierrätystuotteensa Kevätpuutarha 2015 -tapahtumassa 26.–29. maaliskuuta Helsingissä.

Destaclean-puukivien raaka-aineena on käytetty kierrätyspuukuitua, luonnonkiviainesta, sementtiä ja vettä. Tuotetta nimitetään sementtikomposiitiksi tai tuttavallisemmin puukiveksi.

Tällä hetkellä piharakentamiseen tarkoitettujen puukivien tilavuudesta noin 25 prosenttia on kierrätyspuukuitua. Uusiokomposiittiseoksessa voi puukuitua kuitenkin olla jopa 50–60 prosenttia.

Puukivi on normaalia betoniainesta noin 20 prosenttia kevyempää. Keveyden ansiosta puukivien asennus onkin helpompaa kuin perinteisten betonikivien. Myös kuljetuskustannukset pienenevät.

”Materiaalien kierrätyksen kehittämisen lähtökohtana meillä on ollut käytöstä poistettujen rakennus- ja pakkausmateriaalien prosessointi uusioraaka-aineiksi, joista on mahdollista valmistaa laadukkaita uusiotuotteita. Materiaalien kierrätyksellä säästämme luonnon raaka-aineita. Esimerkiksi kierrätyspuulle saamme uusiotuotteissa jopa 30 vuotta uutta käyttöikää. Voimme siis puhua todellisesta kierrätyksestä ja materiaalitehokkuudesta”, sanoo Destamatic Oy:n hallituksen puheenjohtaja Reino Partanen.

”Voidaan perustellusti sanoa, että tämä on läpimurto rakennus- ja pakkausmateriaalien kierrättämisessä”, Partanen jatkaa.

Maanläheiset puukivivärit inspiroivat pihasuunnittelijaa

Destaclean puukivet antavat uusia mahdollisuuksia esimerkiksi puutarhaympäristön ja pihojen suunnitteluun, sillä puukivien värimaailman voi valita asiakas itse.

Myynnissä olevien kolmen perusvärin – mustan, harmaan ja hiekanruskean – lisäksi, on saatavissa tilaustyönä valmistettavia puukiviä. Tarjolla on yhdeksän maanläheistä väriä. Ne on valittu Suomen luonnon värimaailmaa ajatellen. 

”Jos näistäkään ei löydy sopivaa, voidaan väri räätälöidä asiakkaan tai suunnittelijan toiveiden mukaisesti. Asiakas toimittaa värimallin ja me toimitamme hänelle halutun väriset puukivet. Erikoisväreillä piha-alueen kivetyksiin saadaan haluttu kuvio tai yksilöllinen ilme”, sanoo Destamatic Oy:n teknologiajohtaja Kimmo Rinne.

”Meille on tullut runsaasti toiveita ja ideoita asiakkailta ja suunnittelijoilta. Otamme ne ehdottomasti huomioon toimintamme kehittämisessä. Jatkossa ajatuksemme on laajentaa myös muihin pihasisustustuotteisiin, sillä Destaclean-puukiviaines taipuu moneen”, Rinne jatkaa.

Destaclean-puukivituotevalikoima on laaja. Se kattaa pihaympäristön rakentamiseen yleisesti käytetyt tuotteet ja koot: sauvakiven, neliökiven, ison neliökiven, terassikivet, laatat sekä reunakivet. Lisätiedot; www.destaclean.fi

Puukivillä päällystettyjä pihoja ja patioita pääsee näkemään käytännössä ensi kesän Vantaan Asuntomessuilla. Destaclean puukiviä on käytetty kahdessa pihassa. Näitä ovat Hevi Kivitalot -kohde ja Krögerin perheen Versotalo, joissa on otettu erityisesti huomioon ympäristöystävällinen rakentaminen.

Hevi Kivitalot -pihan teemana on ekotehokkuus, joten puukivet sopivat sinne mainiosti. Piha-alueesta vastaa Työtehoseuran Puutarha-alan opiskelijat ja kouluttajat.

Turvallisia uusioraaka-aineita ja -tuotteita luontoa säästäen

Puukivi valmistetaan käyttäen käytöstä poistettua rakennus- ja pakkauspuuta, joka työstetään ensin puukuiduksi Destamatic Oy:n materiaalien kierrätysasemalla Tuusulassa. Sieltä puukuitu kuljetetaan Destamatic Oy:n Hyvinkään tehtaalle, jossa puukivet valmistetaan.

”Käytöstä poistetusta puumateriaalista valmistetun puumurskeen tie puukiven raaka-aineeksi on ympäristöluvanvaraista toimintaa. Olemme tehneet perusteellisen selvityksen siitä, että täytämme tiukat ja moniportaiset EU-direktiivien ja Suomen lainsäädännön vaatimukset. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Destamatic Oy:lle luvan käytöstä poistetun puumurskeen käytölle ympäristörakentamisen tuotteissa”, sanoo Partanen.

”Käsittelemme materiaalijakeet mekaanisin puhdistus- ja hienonnusmenetelmin uusiotuotteiden raaka-aineiksi. Varmistamme käsittelyprosessit siten, että uusioraaka-aineet eivät sisällä vaarallisia jätejakeita ja ovat käyttökohteessaan turvallisia”, sanoo Partanen.

Destaclean-nimellä kulkeva tuoteinnovaatio on ympäristöä säästävä vaihtoehto jätemateriaalien uudelleen kierrättämiseen. Destamaticin innovaatio tukee EU:n asettamaa jätedirektiiviä. Sen mukaan kaikkien jäsenmaiden on vuoteen 2020 mennessä kierrätettävä 70 prosenttia kaikesta rakennus- ja purkujätteestä materiaalina. Jätteen polttoa ei hyväksytä vaihtoehdoksi.

Hinta: Perusvärit; musta, harmaa ja hiekanruskea alkaen noin 30 euroa neliö. Erikoisvärit tarjouksen mukaan.

Myynti: Destamaticin oma toimipiste Hyvinkäällä. Muut jälleenmyyntipisteet julkaistaan Destamaticin kotisivuilla huhtikuun aikana.

Lisätiedot: Kimmo Rinne, teknologiajohtaja, puh. 040 1959 971, kimmo.rinne@destamatic.fi

Kuvalinkki: www.destamatic.fi/fi/kuvapankki

Liitteenä: Destaclean puukivivärit, yhdeksän maanläheistä väriä 

 

Liitetiedostot

Destamatic Oy on vuonna 1998 perustettu materiaalien kierrätysalan yritys. Sen tavoitteena on edistää jätelain mukaista materiaalien kierrätystä kehittämällä hyödyllisiä uusiomateriaaleja ja uusiotuotteita. Yritys toimii koko rakennusjätteiden kierrätysketjussa alkaen jätteiden keräilystä ja päättyen käsittelyvaiheiden jälkeen materiaalien kierrätyskäyttöön. Toimipaikat sijaitsevat Helsingissä, Tuusulassa ja Hyvinkäällä.

Uusioraaka-aineiden tuotanto tapahtuu Tuusulan kierrätysasemalla ja uusiotuotteet valmistetaan Hyvinkään tehtaalla. Destamatic Oy:n budjetoitu liikevaihto vuodelle 2015 on 8,4 miljoonaa euroa. Omaa henkilöstöä on 20 ja vakituisten urakoitsijoiden tuotannon ja logistiikan henkilöitä 20–30. Lisätietoja toiminnasta www.destamatic.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs