Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Lampaat hoitavat tänäkin kesänä Hämeen linnan vallien nurmea

Senaatti-kiinteistöt

Lampaat hoitavat tänäkin kesänä Hämeen linnan vallien nurmea

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 12:25
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt testasi viime kesänä laiduntamista Hämeen linnan vallien nurmen hoidossa.  Vallit ovat jyrkkyytensä vuoksi vaikeita hoitaa ihmisvoimin, joten laiduntaminen on yksi hyvä vaihtoehto nurmen hoidossa. Arvokas museoalue on myös herkkä konetyölle ja siksi pienisorkkainen kevyt lammas soveltuu jyrkkiin rinteisiin hyvin, se ei riko maaperää ja on ekologinen ruohonleikkuri.

”Kokemukset olivat hyvin positiivisia, joten päätimme jatkaa laidunnusta tänäkin kesänä”, toteaa Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöpäällikkö Jouko Ketola.  Lampaat ja niitä paimentavat koirat olivat myös yleisösuosikkeja ja keräsivät paljon ihailijoita pitkin kesää.

Lampaat tuodaan linnan vallien nurmelle tänä kesänä kolmena päivänä viikossa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin säävarauksella.  Liian kuumalla lampaat eivät syö, ja sateella nurmi on liukas.  Lampaat ovat kotoisin Villin Lampaan tilalta, ja lampaita vahtivat lampurin lisäksi paimenkoirat. Niiden tehtävänä on pitää katras paikoillaan ja näyttää lampaille, mihin kulloinkin paimenessa ollessa leiri perustetaan, jolloin lammas rauhoittuu syömään.

Lampaat tulevat ensimmäisen kerran maistelemaan kaupunkilaiselämää valleille huomenna tiistaina 17.5., mikäli vain sääolosuhteet sallivat.  Lampaat saapuvat noin klo 10 aikoihin ja ovat paikalla kuutisen tuntia. 

Lampaat ovat pääosin norjalaista rygjarotua, joka sopii hyvin Suomen sääolosuhteisiin ja nauttii myös talvella ulkoilusta eikä hätkähdä pieniä pakkasia.  Lampaita paimentavat koirat ovat avoimia ja ihmisystävällisiä, mutta töissä ollessaan täysin omistautuneita työlleen, eivätkä ota kontaktia vieraisiin ihmisiin.  Koirien tulisi antaa työskennellä rauhassa ja muut koirat pitää kiinni Linnan puiston ja Hämeen linnan alueella laiduntamisen aikana.

Lisätietoja:
Kiinteistöpäällikkö Jouko Ketola, Senaatti-kiinteistöt p. 0205 811 484

Lampuri Hertta Heinonen, Villin Lampaan tila, p.  040 727 1211, www.lampaan.fi

Lampaiden laiduntamisesta tietoa Villin Lampaan tilan FB-sivuilta.

Liitetiedostot

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä.  Keskitetyt ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa.  Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa on myös lukuisia kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kiinteistökohteita, joihin voi tutustua www.senaatti.fi/arvokiinteistot 

www.senaatti.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs