Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Lahden Sopenkorven teollisuusalueella puhdistetaan öljyistä maata

Hämeen ympäristökeskus

Lahden Sopenkorven teollisuusalueella puhdistetaan öljyistä maata

Julkaistu: 09.12.2008 klo 10:00
Julkaisija: Hämeen ympäristökeskus

Hämeen ympäristökeskus on antanut päätöksen Lahdessa Sopenkorvenkadulla sijaitsevan entisen leipomokiinteistön pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Maaperä on pilaantunut öljyllä ja bensiinillä. Maaperää ovat pilanneet vuosien varrella leipomon lämmitykseen käytetty polttoöljy ja kiinteistöllä ollut polttoaineiden jakelupaikka.

Hämeen ympäristökeskus on antanut päätöksen Lahdessa Sopenkorvenkadulla sijaitsevan entisen leipomokiinteistön pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Maaperä on pilaantunut öljyllä ja bensiinillä. Maaperää ovat pilanneet vuosien varrella leipomon lämmitykseen käytetty polttoöljy ja kiinteistöllä ollut polttoaineiden jakelupaikka. Pilaantunutta maata on noin 1 500 kuutiometriä. Puhdistamisesta vastaa kiinteistön omistava Interavanti Oyj. Maaperä on tarkoitus puhdistaa ensi kesänä.

Pilaantunut maa pitää kaivaa pois, jotta öljy ja bensiini eivät kulkeudu pohjaveteen eivätkä haittaa kiinteistön jatkokäyttöä. Pilaantuneet maat toimitetaan käsittelylaitokseen tai kaatopaikalle, jolla on lupa käsitellä öljyisiä maamassoja. Maan puhdistustyön laatua valvotaan. Pilaantuneet maat on kaivettava, lastattava ja kuljetettava pois niin, ettei työstä aiheudu ympäristölle haittaa, kuten pölyämistä tai likaantumista. Puhdistuksen lopuksi maaperän puhtaus varmistetaan maaperästä otettavilla näytteillä ja puhdistuksesta laaditaan raportti.

Lisätietoja

Diplomi-insinööri Olli Valo, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 842 2685

Tiedotus

Riitta Turunen, Hämeen ympäristökeskus, puh. 040 8422 680

Päätös (pdf-tiedosto, 55 kB)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs