Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » LAHDEN SEUDULLA ON LEHTIPUHALTIMIEN KÄYTTÖKIELTO MAALIS-TOUKOKUUSSA

Lahden kaupunki

LAHDEN SEUDULLA ON LEHTIPUHALTIMIEN KÄYTTÖKIELTO MAALIS-TOUKOKUUSSA

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2015 klo 10:24
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden seudun ympäristöpalvelut saa jatkuvasti ilmoituksia hiekoitushiekan poistamisesta ympäristönsuojelumääräysten vastaisin työmenetelmin. Yhtenä viranomaistehtävänämme on huolehtia kaupunki-ilmanlaadusta. Korkeat pölypitoisuudet aiheuttavat keväisin ongelmia varsinkin herkille väestöryhmille (hengityssairaat, astmaatikot ja pienet lapset). Epäpuhtauksien määrä kaupunki-ilmassa on korkea liikenteen ja tuulen nostattaman katupölyn vuoksi. Lisäksi lämpötilojen nopeasta muutoksesta aiheutuu inversiotilanteita, jolloin epäpuhtaudet eivät pääse laimenemaan.  

Tänä keväänä pölypitoisuudet ulkoilmassa ovat olleet poikkeuksellisen korkeita. Hengitettävien hiukkasten pitoisuudet ylittävät terveysperusteisesti annetun ohjearvon.  

Lahden seudun ympäristösuojelumääräysten mukaan lehtipuhaltimien käyttö on kielletty maalis-toukokuussa. Tämä koskee myös hiekoitushiekan poistamista.  Samoin hiekoitushiekan koneellinen harjaaminen kuivana on kielletty. Katujen puhdistuksessa tulee käyttää runsasta vesimäärää pölyn sitomiseksi. 

Mikäli kehoitusta ei noudateta, Lahden seudun ympäristölautakunta antaa määräyksen, jota tehostetaan hallintopakolla (esim. uhkasakko). 

Lisätietoja asiasta Timo Tervo, p.050-5594049 / timo.tervo@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs