Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Kemin Energia ja Tampereen Sähkölaitos palkittiin onnistuneesta asiakasdialogista

Energiateollisuus ry

Kemin Energia ja Tampereen Sähkölaitos palkittiin onnistuneesta asiakasdialogista

Tiedote.
Julkaistu: 25.08.2016 klo 08:00
Julkaisija: Energiateollisuus ry

Vuoden Reilu kaukolämpö -palkinto jaettiin tänä vuonna kaukolämpöyhtiöille, jotka ovat kehittäneet keskusteluyhteyttä asiakkaidensa kanssa. Kemin Energian tapauksessa yhtiön asiakaslupaus on viestitty selkeästi asiakkaille ja sen toteutumista seurataan tarkasti. Tampereen Sähkölaitos on käynyt rohkeaa dialogia asiakkaiden kanssa myös sellaisista asioista, joista ei olla samaa mieltä – viimeisimpänä hinnoittelun muutoksista.

Palkintoraadin puheenjohtaja Petri Pylsy Kiinteistöliitosta sanoo, että Reilu kaukolämpö -palkinnon kriteereissä painotettiin tänä vuonna asiakkaiden kanssa käytävää dialogia.
– Taito viestiä asiakkaille ja keskustella heidän kanssaan oli tällä kertaa tärkeämpää kuin esimerkiksi yritysten tekemät polttoainevalinnat tai kaukolämmön hintataso, Pylsy sanoo.
– Tyytyväisiä asiakkaita tavoiteltaessa muiden kaukolämpöyritysten kannattaa seurata Tampereen ja Kemin esimerkkiä kehittäessään keskusteluyhteyttä asiakkaiden kanssa. Energiamarkkinoiden myllerryksen keskellä on tärkeää, että yritykset pystyvät avoimesti viestimään esimerkiksi hintamuutosten syistä, hän jatkaa.

Palkintoraati kiittelee Tampereen Sähkölaitoksen halua ottaa asiakkaat mukaan tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.

– Toiminnan kehittämisen keskiössä on hyvä keskusteluyhteys ja asiakkaiden prosessien ymmärtäminen, sanoo palkinnon vastaanottanut johtaja Pasi Muurinen Tampereen Sähkölaitokselta.
– Toisaalta olemme halunneet antaa asiakkaiden kokeilla erilaisia teknisiä ratkaisuja ja toimintamalleja, sekä oppia näistä kokeiluista yhdessä asiakkaiden kanssa, hän jatkaa.

Raadin mukaan myös Kemissä on yrityksen kokoon nähden tehty esimerkillistä asiakastyötä. Tästä yksi osoitus on Kemin Energian asiakkaiden hyvä palaute energia-alan asiakastyytyväisyystutkimuksissa.

– Kemin Energia haluaa olla asiakkailleen helposti lähestyttävä ja keskusteleva kumppani. Olemme tehneet töitä asiakkaiden luottamuksen saavuttamiseksi ja tämä kantaa nyt hedelmää, kertoo yhtiön kaukolämpöjohtaja Jani Peurasaari.

Vuoden Reilu kaukolämpö -palkinnot jaettiin keskiviikkona 24.8.2016 Kaukolämpöpäivien yhteydessä Mikkelissä.

Lisätiedot:

Energia-asiantuntija Petri Pylsy, Kiinteistöliitto, puh. 09 1667 6225, petri.pylsy@kiinteistoliitto.fi
Asiantuntija Antti Kohopää, Energiateollisuus ry, p. 050 3449 265, antti.kohopaa@energia.fi
Kaukolämpöjohtaja Jani Peurasaari, Kemin Energia Oy, p. 040 765 0177, jani.peurasaari@keminenergia.fi
Johtaja, asiakkuudet Pasi Muurinen, Tampereen Sähkölaitos Oy, p. 040 732 2970, pasi.muurinen@sahkolaitos.fi

 

Energiateollisuus ry (ET) on energia-alan elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Se edustaa yrityksiä, jotka tuottavat, hankkivat, siirtävät ja myyvät sähköä, kaukolämpöä ja kaukojäähdytystä sekä tarjoavat niihin liittyviä palveluja.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs