Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Kastun koulu saa seinälleen taidetta

Turun kiinteistöliikelaitos

Kastun koulu saa seinälleen taidetta

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 09:49
Julkaisija: Turun kiinteistöliikelaitos

Turkulainen taiteilija Jukka Hakanen maalaa ensi viikon aikana Kastun koulun ulkoseinään taideteoksen. Suurten seinämaalausten tekemiseen erikoistunut Hakanen valitsi työnsä pohjaksi purettavan rakennuksen koska se antaa vapauden kokeilla uusia asioita ja tekniikoita. Hakanen maalaa teosta 21.–23.6.

Turkulainen muotoilija, kuvittaja ja maalari Jukka Hakanen on kolmen viime vuoden aikana erikoistunut suurten seinämaalausten tekemiseen. Hän on tehnyt maalauksia eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Purettavan rakennuksen maalaaminen antaa taiteilijalle tilaa kokeilla uutta.

-Purettavan rakennuksen maalaaminen antaa enemmän vapauksia kokeilla uusia asioita ja tekniikoita. Aihe ja värimaailma ovat myös vapaammin tulkittavissa kuin pysyvissä teoksissa. Väliaikaisen teoksen kanssa voi niin sanotusti harjoitella maalaamista uudella tavalla, Hakanen tiivistää.

Teoksen ideat ovat syntyneet halusta maalata. Hakanen ei yleensä nimeä teoksiaan vaan jättää taidekokemuksen ja tulkinnan täysin katsojalle.

- Kuvalla ei siinä kohtaa ole vielä merkitystä vaan se syttyy jossain välissä piirrellessä. En ole hyvä keksimään nimiä joten en yleensä nimeä teoksiani. Aikaisempien kokemusten mukaan muut ovat keksineet paljon parempia nimiä teoksilleni kuin minä, joten jätän nimeämisen tälläkin kertaa katsojille.

Taiteilijalla ei ole tarvetta viestiä Kastun koulun seinälle maalaamallaan teoksella mitään erityistä.

-Teoksella ei ole muuta viestiä kuin että maalaaminen on mukavaa, summaa Hakanen.

Hakanen aloittaa maalaamisen henkilönostimen avulla ensi viikon tiistaina aamulla ja jatkaa torstai-iltapäivään. Taideteos ehtii olla ihailtavana runsaat kaksi kuukautta kunnes Kastun koulun purku aloitetaan syyskuussa. Rakennus puretaan vuoden loppuun mennessä.

- Odotamme mielenkiinnolla millainen teoksesta tulee, tämä on hauskaa piristystä arkityöhömme. Hakanen on todella hyvä, olen nähnyt hänen teoksiaan aiemminkin. Annamme mielellämme seinätilaa tällaisille taiteellisille kokeiluille, kertoo rakennusmestari Pirkko Kunnari Kiinteistöliikelaitokselta.

Lisätietoja:

Rakennusmestari Pirkko Kunnari
Turun kaupunki
Kiinteistöliikelaitos
p. 044 907 4011, pirkko.kunnari@turku.fi

Jukka Hakanen
p. 040 767 0335
info@jukkahakanen.fi
www.jukkahakanen.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs