Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Kansallismuseota korjataan kesällä 2013

Senaatti-kiinteistöt

Kansallismuseota korjataan kesällä 2013

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2013 klo 09:30
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Vuonna 1916 avatun Kansallismuseon viimeisin laaja peruskorjaus valmistui 2000-luvun alussa. Korjaustyöt keskittyivät rakennuksen sisäpuolisiin osiin, ja julkisivujen luonnonkiviosien ja kattojen kunnostustyöt tehtiin vain osittaisesti. Työt jatkuvat nyt kesällä 2013 Kansallismuseon liuskekivikattojen korjauksilla, joita tehdään mm. kahdessa nurkkatornissa. Lisäksi kunnostetaan pääportaan kivirakenteiden vesieristeitä. Korjaustyöt alkavat 10.6.2013 ja kestävät syyskuun puoleen väliin. Korjauksista ja niiden kustannuksista vastaa Senaatti-kiinteistöt, jonka hallintaan Kansallismuseo siirtyi Museovirastolta 1.7.2012.

Kansallismuseon katoissa on käytetty sekä kuparipeltiä että liuskekiveä. Suomessa liuskekivi on harvinainen kattomateriaali, mutta esimerkiksi Iso-Britanniassa sitä näkee usein. Liuskekiven alla on varsinaisena vesieristeenä kattohuopa. Kansallismuseon liuskekivet hankittiin alun perin Britteinsaarilta, Walesissa sijaitsevasta louhoksesta. Sama louhos on edelleen toiminnassa (Welsh Slate Limited), joten korjauksissa tarvittavat uudet kivet tuotetaan nytkin sieltä. 

Kesän 2013 korjauksien yhteydessä kerätään lisätietoa vesikattojen ja julkisivujen laajempaa korjaushanketta varten. Jo tehtyjen kuntotutkimusten perusteella on Kansallismuseon tornin tiili- ja luonnonkiviosien saumaus sekä vuolukivikoristeiden konservointi ajankohtaista lähivuosina. Myös muut luonnonkiviseinät, rappaukset ja katot sekä tonttia ympäröivä muuri käydään läpi tulevassa korjaushankkeessa. Korjaussuunnitelmat tehdään yhteistyössä Museoviraston kanssa. 

Museo on kesän korjaustöiden aikana avoinna normaalisti yleisölle.  Pääportaan kivikaiteiden vesieristeiden korjaustöiden vuoksi museon sisäänkäynti ohjataan tarvittaessa vaihtoehtoista reittiä. Näistä poikkeuksista tiedotetaan aina paikan päällä.  

Korjaustöiden urakoitsijana toimii IKJ Rakennus Oy ja rakennesuunnittelijana Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy.

Lisätietoja:

Senaatti-kiinteistöt: Rakennuttajapäällikkö Selja Flink, 040 669 5337 selja.flink@senaatti.fi

Kansallismuseo: Käyttöpäällikkö Tomi Nikander, p.040 128 6333, tomi.nikander@nba.fi

 

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa on myös merkittävä määrä kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokasta kiinteistöomaisuutta kuten Kansallismuseo. Senaatti-kiinteistöt huolehtii hallinnassaan olevien kiinteistöjensä arvon säilymisestä yhteiskuntavastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Tuomme tilalle ratkaisut.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs