Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » JULKISIVUMARKKINOIDEN TRENDIT RANTAUTUVAT KESKI-EUROOPASTA SUOMEEN

Muotolevy

JULKISIVUMARKKINOIDEN TRENDIT RANTAUTUVAT KESKI-EUROOPASTA SUOMEEN

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2012 klo 11:46
Julkaisija: Muotolevy


- Muotolevy lanseeraa FinnBuildissä Euroopan suurimman julkisivulevyvalmistaja Eternit NV:n valmistamat julkisivulevyt.

Erityisesti Keski-Euroopan julkisivurakentamisen uudet trendit rantautuvat vauhdilla Suomeen. Kevytrakenteiset julkisivut ovat yleistyneet sekä korjaus- että uudispuolelle. Uutena trendinä ovat yhdistelmäjulkisivut. Näissä julkisivulevyt yhdistetään massiivirakentamiseen tai muihin tuotteisiin, esimerkiksi puuhun.

Keskieurooppalaisessa julkisivurakentamisessa on käytetty eri pintavaihtoehtoja luovasti, korostaen julkisivun esteettistä arvoa.
– Arkkitehdit ovat päässeet sommittelemaan julkisivulevyillä erilaisia kokonaisuuksia. He ovat kiitelleet erityisesti tuotteiden runsasta valikoimaa. Pintavaihtoehtoja on useita: sileäpintaisia, läpivärjättyjä, maalattuja, struktuuripintaisia ja antigraffitikäsiteltyjä. Niitä voidaan yhdistää monipuolisesti, joko korostaen värisävyjä tai sommitella sävyjä ja levymittoja. Näin arkkitehdit ovat saaneet luotua esimerkiksi asuinalueille personoidun brändätyn ilmeen, kertoo Muotolevyn kuitusementtilevyjen tuoteryhmäpäällikkö Michael Lind.

Osaan tuotteita on saatavilla antigraffitipinnoite, mikä mahdollistaa graffitien poistamisen levystä. Antigraffitikäsiteltyjä tuotteita on käytetty koulu- ja asemarakennuksissa, toimisto- ja asuntorakennuksissa sekä monissa muissa käyttökohteissa.

Ensimmäiset asennukset tehty jo Suomessa
Kevytrakenteiset julkisivut yleistyvät myös Suomessa sekä korjaus- että uudispuolelle, mutta myös yhdistelmäjulkisivurakentamisen puolelle. Rakennusten lisälämmöneristyksen ja tuulettuvuuden merkitykset ovat entistä tärkeämpiä nyt ja tulevaisuudessa säädösten kiristyessä.

Vuoden 2011 Asuntorakennustyömaana palkitussa, Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevassa YIT:n Merenkulkijanrannan asuntokohteessa Eter-Color-julkisivulevyä on käytetty rakennusten ulkotilojen alakatoissa. Osittain merenpäällistä luksusasumista edustavassa kohteessa haluttiin kaikkialle kestävää tyylikkyyttä. Kaikkiaan seitsemästä taloyhtiöstä neljä on valmista, kaksi rakenteilla ja viimeinen odottelee vielä vuoroaan.

– Jonkin aikaa sopivan materiaalin etsiminen alakattoihin yhdessä arkkitehdin ja projektiryhmän kanssa veikin aikaa. Merelliset olosuhteet ja säärasitus ovat niin kovat, kertoo kohteen vastaava mestari Mika Kosonen YIT:ltä.

Materiaalivalinta onnistui Kososen mielestä erinomaisesti. Valkoiseksi läpivärjätty levy on toiminut mainiosti talon ulkotiloissa.


Muotolevy esittelee julkisivulevyt syksyn FinnBuild 2012 -messuilla osastolla 6m69.

Lisätiedot: Michael Lind, kuitusementtilevyjen tuoteryhmäpäällikkö, puh. 044 320 3584, michael.lind@muotolevy.fi

Liitetiedostot

Muotolevy Oy on voimakkaasti kehittyvä rakennustuotteisiin ja -palveluihin keskittyvä yhtiö. Muotolevyn palvelutarjonta jakautuu kahteen pääluokkaan: Rakennustuotteisiin sekä toimistojen Tilaratkaisuihin.

Muotolevy Rakennustuotteet -valikoimaan kuuluvat mm. rakennus- ja julkisivulevyt sekä niiden kiinnitys- ja runkojärjestelmät, tasoitteet sekä Pocket Door -liukuovet.

Muotolevy Tilaratkaisut tarjoaa muuntojoustavia seinä- ja alakattojärjestelmiä toimistoihin sekä julkisiin tiloihin. Tilaratkaisut-palvelukokonaisuus sisältää suunnittelun, asennuksen ja muutostyöt. www.muotolevy.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs