Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Joensuun oikeus- ja poliisitalon suunnitelmat ovat valmistuneet

Senaatti-kiinteistöt

Joensuun oikeus- ja poliisitalon suunnitelmat ovat valmistuneet

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2015 klo 09:25
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöjen rakennuttaman Joensuun oikeus- ja poliisitalon rakennushanke on edennyt rakennuslupavaiheeseen ja yleissuunnittelu on saatu päätökseen. Tontilla alkavat seuraavaksi raivaus- ja paalutustyöt. Suunnitelmien mukaan talo valmistuu syyskuussa 2017.

Pekkalan alueelle rakennettavan Joensuun oikeus- ja poliisitalon yleissuunnittelu on saatu päätökseen. Yleissuunnitelmissa on määritelty käyttäjien eri tilojen koot ja niiden sijoittuminen rakennukseen. Rakennuksen yleisilme julkisivuineen on myös saanut muodon. Julkisivuja tullaan elävöittämään taiteen keinoin. Yleissuunnitelmien perusteella laadittu rakennuslupahakemus on jätetty Joensuun kaupungin rakennusvalvontaan 25.3.2015.

Rakennuksen suunnittelu perustuu oikeus- ja poliisihallintojen toimitilaratkaisuja linjaaviin valtakunnallisiin konsepteihin, joiden mukaisesti kaikki kyseisten hallinnonalojen toimitilat suunnitellaan. Kohde on pilotti eli ensimmäinen hanke, jossa näitä konsepteja toteutetaan merkittävässä laajuudessa.  Tämä on myös ensimmäinen uudisrakennus, jossa konsepteja käytetään.

Uusi oikeus- ja poliisitalo on suunniteltu sujuvoittamaan työntekijöiden ja asiakkaiden arkea. Valtaosa talosta tulee poliisilaitoksen käyttöön ja neljännes käräjäoikeudelle ja syyttäjänvirastolle.

Suunnittelua on edistetty määrätietoisesti erittäin tiiviissä yhteistyössä käyttäjäorganisaatioiden, Senaatti-kiinteistöjen ja SRV Rakennus Oy:n kesken. Suunnittelun ohjauksessa on Senaatti-kiinteistöjen kumppaneina toiminut Ramboll CM Oy ja SRV Rakennus Oy, joka vastaa myös hankkeen rakentamisesta. SRV Rakennus Oy on kytketty mukaan aikaisessa vaiheessa ns. allianssimallisen urakkasopimuksen perusteella, jossa parhaat toteutusratkaisut päätetään kumppanin kanssa yhdessä.

Rakennus on korkeimmillaan kolme kerrosta korkea. Rakennuksen laajuus on 12 050 bruttoneliötä ja 10 140
vuokraneliötä. Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden osuus tästä on 1990 htm2, Itä-Suomen syyttäjänviraston 300 htm2 ja poliisin eri toimijoiden yhteensä 7880 htm2. Hankkeen investointikustannus on n. 30 milj. euroa (alv 0%).

Maalis-huhtikuussa 2015 tonttia raivataan rakennustöiden aloittamiseksi. Paalutus on tarkoitus aloittaa toukokuussa. Tavoiteaikataulun mukaan rakennus otetaan vastaan syyskuussa 2017, jolloin se myös luovutetaan talon käyttäjäorganisaatioiden käyttöön.

Lisätietoja rakennushankkeesta:  Senaatti-kiinteistöjen aluejohtaja Jyrki Reinikainen p. 0205 811 606,  jyrki.reinikainen@senaatti.fi

Liitteenä on havainnekuva rakennuksen pääsisäänkäynnistä.

Liitetiedostot

Senaatti-kiinteistöt on liikelaitos, jonka tehtävänä on tarjota valtionhallinnolle toimitiloja ja niihiin liittyviä palveluja. Haluamme yhdessä asiakkaidemme kanssa tehdä Suomen valtiosta uusien työnteon tapojen edelläkävijän ja luoda työympäristöjä joissa innostutaan, onnistutaan ja viihdytään. Huolehdimme valtion kiinteistövarallisuudesta yhteiskuntavastuullisesti ja luomme osaamisellamme arvoa yhteiskunnalle.  Senaatti-kiinteistöt - teemme tilaa onnistumiselle.  www.senaatti.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs