Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Joensuun oikeus- ja poliisitalon peruskiven muuraus

Senaatti-kiinteistöt

Joensuun oikeus- ja poliisitalon peruskiven muuraus

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 09:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Joensuuhun Pekkalan alueelle valmistuu uusi oikeus- ja poliisitalo syyskuussa 2017. Rakennustyöt ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti, ja talon peruskivi muurataan perinteisin juhlamenoin rakennustyömaalla tänään tiistaina 6.10.2015.    

Rakennushanke on alueen suurin uudisrakennuskohde, joka työllistää tällä hetkellä noin 50 rakennusalan ammattilaista. 

Hankkeen rakennuttajana toimii valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana toimiva Senaatti-kiinteistöt ja rakentamisesta vastaa SRV Rakennus Oy.  Tämän kokoluokan uudisrakennushanke on nykyoloissa harvinainen Senaatti-kiinteistölle, sillä 80 prosenttia Senaatti-kiinteistöjen rakentamisesta on olemassa olevien rakennusten uudistamista tai remontointia.

Joensuun oikeus- ja poliisitalon suunnittelu perustuu oikeus- ja poliisihallintojen toimitilaratkaisuja linjaaviin valtakunnallisiin konsepteihin, joiden mukaisesti kaikki kyseisten hallinnonalojen toimitilat suunnitellaan. Kohde on ensimmäinen hanke, jossa näitä konsepteja toteutetaan merkittävässä laajuudessa.  Tämä on myös ensimmäinen uudisrakennus, jossa konsepteja käytetään.

Uusi oikeus- ja poliisitalo on suunniteltu sujuvoittamaan työntekijöiden ja asiakkaiden arkea.  Suunnittelu on tehty tiiviissä yhteistyössä talon tulevien käyttäjien kanssa. Valtaosa talosta tulee poliisilaitoksen käyttöön ja neljännes käräjäoikeudelle ja syyttäjänvirastolle.

Rakennus on korkeimmillaan kolme kerrosta korkea. Rakennuksen laajuus on 12 050 bruttoneliötä ja 10 140 vuokraneliötä.  Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden osuus tästä on 1990 htm2, Itä-Suomen syyttäjänviraston 300 htm2 ja poliisin eri toimijoiden yhteensä 7880 htm2. Hankkeen investointikustannus on n. 30 milj. euroa (alv 0%). 

Peruskiven muuraavat: laamanni Juhani Mähönen Pohjois-Karjalan käräjäoikeus, poliisipäällikkö Taisto Huokko Itä-Suomen poliisilaitos, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen Joensuun kaupunki, Senaatti-kiinteistöt: aluejohtaja Jyrki Reinikainen ja rakennuttajapäällikkö Markku Inkeroinen, arkkitehti, kohteen pääsuunnittelija Kaj Rajakaltio Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola Oy, SRV Rakennus Oy: tuotantojohtaja Antti Raunemaa, projektipäällikkö Harri Martin ja työmaapäällikkö Matti Nurkka.

Lisätietoja rakennushankkeesta: Senaatti-kiinteistöjen aluejohtaja Jyrki Reinikainen p. 0205 811 606,  jyrki.reinikainen@senaatti.fi

 

Senaatti-kiinteistöt on valtion liikelaitoksena toimiva työympäristö- ja toimitila-asiantuntija. Haluamme yhdessä asiakkaidemme kanssa tehdä Suomen valtiosta uusien työnteon tapojen edelläkävijän ja luoda työympäristöjä, joissa innostutaan, onnistutaan ja viihdytään. Huolehdimme valtion kiinteistövarallisuudesta yhteiskuntavastuullisesti ja luomme osaamisellamme arvoa yhteiskunnalle. www.senaatti.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs