Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Inspiroivat tilat lisäävät työhyvinvointia

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Inspiroivat tilat lisäävät työhyvinvointia

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2014 klo 07:45
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Innovoivan suunnittelun avulla vanhentuneetkin toimitilat muuntuvat inspiroivaksi, työhyvinvointia lisääväksi työympäristöksi, aivan kuten sadun rumasta ankanpoikasesta kehkeytyy säihkyvä joutsen.

Osaavan arkkitehtitoimiston käsissä tilojen muuntuminen ei ole kuitenkaan satua vaan täyttä totta. Tuloksena on nykypäivän tietotyöhön räätälöityjä ja visuaalisesti miellyttäviä ratkaisuja, joissa ihmisten tarpeet on otettu huomioon. Tarjolla on tiloja niin keskittymistä vaativaan kuin ideoivaankin työskentelyyn. Hyvänä esimerkkinä tästä on Suomen johtaviin tilasuunnittelijoihin kuuluvan KVA Arkkitehdit Oy:n viimevuotinen Suomen osakilpailun voittoisa ratkaisu Nordic Innovationin Nordic Built Challenge –kilpailussa.

- Tässä innostavassa ja visionäärissä projektissa ideoimme Tampereen Hippostalosta, tyypillisestä 1970-luvun betonisesta virastorakennuksesta, ketterästi muuntuvan ekotehokkaan työympäristön ja kansalaisten monipuolisen kohtaamispaikan, kertoo kehitysjohtaja ja arkkitehti Ritva Kokkola kilpailutyöstä.

- Kokonaisvaltaisen lähestymistavan ja moniosaajatiimin avulla analysoimme ja suunnittelimme Suomelle aivan uudentyyppisen korttelikokonaisuuden, jossa kestävä kehitys ja energiatehokkuus ovat avainasemassa. Projektissa paneuduttiin syvällisesti sekä tulevaisuuden työskentelytapojen tuomiin uusiin työympäristövaatimuksiin että myös alueen asukkaiden yhteisöllisyyden lisäämiseen, jatkaa Kokkola.

- Virasto muuttui suunnitelmassamme viihtyisäksi kohtaamistilaksi, jossa kävijät saavat julkiset palvelut yhdestä paikasta. Koko kortteli muutetaan lisärakentamisen kautta eläväksi palvelukeskukseksi, josta löytyy niin senioriasumista, kahvila, päiväkoti kuin kauppojakin. Hippostalon työntekijät voivat puolestaan hyödyntää erilaisia teemakerroksia, joissa työskennellään tarpeen mukaan joko avotiloissa ryhmässä ideoiden tai erillistiloissa yksin keskittyen, selvittää työympäristökehittämisen asiantuntija Cecilia von Weymarn.

Monipuolista osaamista

Valtaosa kaikista työntekijöistä tekee töitään edelleen perinteisissä tiloissa, vaikka työn tekemisen tavat ovat voimakkaassa muutostilassa. Olemassa olevien tilojen muokkaaminen ekotehokkaiksi ja viihtyisiksi työhyvinvointia edistäviksi työympäristöksi vaatii monipuolista osaamista. KVA:lla on tähän erikoistunut tiimi, jossa on arkkitehteja ja sisustusarkkitehteja, akustiseen suunnitteluun, palvelumuotoiluun ja oppimisympäristön kehittämiseen erikoistuneita asiantuntijoita.

- Teemme lisäksi paljon verkostoyhteistyötä, jossa yhdistämme oman yrityksemme monipuolisen, 35 työntekijän asiantuntemuksen yhteistyökumppaneittemme erikoisosaamiseen. Näin voimme esim. toteuttaa laajoja ja vaativia urheilurakennusprojekteja sekä Suomessa että ulkomailla, korostaa toimitusjohtaja Jean Andersson. Hän kertoo, että tänä vuonna 50 vuotta täyttävän yrityksen tavoitteena on entisestään kasvattaa ulkomaisten projektien osuutta, ei vain arkkitehtuurin saralla, vaan myös työympäristöjen kehittämisen alueella, mikä on ajankohtaista kaikkialla työnteon tapojen muuttuessa jatkuvasti.

- Työympäristön kehittäjänä olemme uranuurtajia Suomessa ja Pohjoismaissa. Suunnitteluviennin osalta meillä on todella pitkä, 40 vuoden kokemus erityisesti Venäjällä toimimisesta. Myös Baltiaan ja Keski-Eurooppaan olemme suunnitelleet vientiprojekteja, kertoo Andersson. Teksti: Maija-Liisa Saksa

KVA Arkkitehdit on mm. mukana korjausrakentamisen energiatehokkuuteen tähtäävässä Eurooppalaisessa NewBEE- kehitysohjelmassa www.newbee.eu

 

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs