Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Hoasin toimitusjohtaja: Tarkastelemme toimintamallejamme kriittisesti

HOAS

Hoasin toimitusjohtaja: Tarkastelemme toimintamallejamme kriittisesti

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2014 klo 14:24
Julkaisija: HOAS

Julkisuudessa on esitetty kritiikkiä Hoasin opiskelija asuntojen kunnosta muuttojen yhteydessä. Hoas ottaa kritiikin vakavasti, ja on tänään sitoutunut tekemään tarvittavia muutoksia toimintamalleihinsa.

Hoasilla on pääkaupunkiseudulla 9 100 opiskelija-asuntoa, joissa asuu 18 000 opiskelijaa. Elokuun aikana tehdään jopa noin 1 500 muuttoa. Usein vanha asukas muuttaa asunnosta pois samana päivänä, kun uusi asukas muuttaa sisään. Muuttosiivous on jo lakiin perustuvan käytännön perusteella pois muuttavan asukkaan vastuulla.

Asukkaan irtisanottua vuokrasopimuksen asunnossa tehdään ennakkotarkastus. Sen pohjalta asukas saa tiedon toimista, joka asunnossa pitää ennen muuttoa tehdä. Ellei asukas ole siivonnut asuntoa vuokrasopimuksen päättymisajankohtaan mennessä, asuntoon tilataan siivous hänen laskuunsa vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti.

- Valtaosa asukkaistamme toimii vastuullisesti ja vain noin kymmenen prosenttia asukkaistamme saa asunnon ennakkotarkastuksen jälkeen siivouskehotuksen. Sen jälkeen siivoamatta jää vain joitakin yksittäisiä asuntoja vuodessa, sanoo Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

- Jokaisen muuton jälkeen asuntoihin tehdään muuttotarkastus, mutta tarkastuksissa tulee ruuhkaa etenkin näin elokuussa, jolloin meillä tehdään jopa 1 500 muuttoa. Toukokuun alussa olemme lisänneet tarkastuksiin käytettävän henkilökunnan määrään etenkin touko-kesäkuun ja elo-syyskuun vaihteeseen, Tarhio jatkaa.

Keskustelua asuntojen kunnosta ja asukkaiden odotuksista asuntoja kohtaan on käyty jo aiemmin. Jos esimerkiksi asunnon kuntoon liittyy terveyshaitan epäily, siihen suhtaudutaan äärimmäisen vakavasti. Tärkeää on, että asukkaat ovat yhteydessä Hoasin asiakaspalveluun, jotta ongelmista saadaan tieto ja niihin päästään puuttumaan.

- Meillä on paljon hyviä, uusia kohteita, mutta asuntojemme keski-ikä on 24 vuotta. Asuntoihin kohdistuu luonnollisesti vuotuisten 10 000 muuton vuoksi kovaa kulutusta. Jokaiseen asuntoon tehdään muuttotarkastusten lisäksi kolmen vuoden välein laajempi kausikunnostus, Tarhio kertoo.

Hoas on ryhtynyt toimenpiteisiin toimintamallien kehittämiseksi jo aiemmin keväällä, ja jatkanut työtä yhdessä yhteistyökumppanien kanssa viimeksi tänään. Hoasin johto sitoutuu jatkossa konkreettisiin parannuksiin, jotka alkavat ottamalla asukkaat mukaan uuden strategian laatimiseen syksyllä toteutettavan laajan asukaskyselyn myötä.

- Meille on tärkeää kuunnella asukkaidemme toiveita. Soluasunnon huoneen vuokrat alkavat meillä 176 eurosta kuukaudessa. Asunnon vuokratasoon vaikuttavat luonnollisesti niin sijainti kuin kuntokin. Aiemmin asukkaamme ovat halunneet nimenomaan mahdollisimman edullisia asuntoja. Nykyisin asuntojen laadulta vaaditaan enemmän, joten on selvää, että meidän tulee painottaa asunnoissamme jatkossa myös muita kriteereitä.

Sekä Hoasin että sen yhteistyökumppaneiden asiakaspalveluhenkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti, jotta vuorovaikutus asukkaiden kanssa myös vaikeissa tilanteissa sujuisi hyvin. Asiakaspalveluhenkilöstölle korostetaan sitä, että asukkaan huoleen tulee aina suhtautua vakavasti. Myös asukasviestintää esimerkiksi kausitarkastuksiin liittyen kehitetään asukkailta saadun palautteen mukaisesti.

- Ei tässä voi ketään muuta syyttää. Peiliin on katsottava. Toimintamalliemme kehittäminen on nyt minun ja muun Hoasin johdon prioriteetti, toimitusjohtaja Matti Tarhio lupaa.

 

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Matti Tarhio, Hoas, puh. 0400 800 255, matti.tarhio@hoas.fi tai viestintäpäällikkö Tommi Ora, puh. 040 5773 535 tai tommi.ora@hoas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs