Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Harvinainen uudishanke Helsingin keskustaan

Kasarmikatu 21

Harvinainen uudishanke Helsingin keskustaan

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2016 klo 12:00
Julkaisija: Kasarmikatu 21

– Kasarmitorin laidalle uusi toimistotalo vuonna 2017
– Yhteishankkeessa YIT, Ahlström Capital ja HGR Property Partners
– Ankkurivuokralainen Roschier Asianajotoimisto 

Julkisivu

Helsingin Kaartinkaupungista Kasarmitorin laidalta purettavan kaupungin entisen rakennusviraston tilalle valmistuu uudisrakennushanke loppuvuodesta 2017. Nykyisen kiinteistön purkutyöt ovat käynnistyneet. Uuteen kiinteistöön tulee seitsemän kerrosta ja 16 000 kerrosneliömetriä toimistotilaa. Toimistotaloon tulee työpisteet jopa tuhannelle liike-elämän työntekijälle. Ensimmäinen muuttopäätöksen tehnyt vuokralainen on Roschier Asianajotoimisto.

– ­Hankkeen isona yhteisenä ajatuksena on ollut kaupunginosan elävöittäminen sekä Kasarmitorin ja Kaartinkaupungin visuaalisen ilmeen merkittävä parannus. Roschierin lisäksi talossa on tilaa yhdelle tai useammalle vuokralaiselle, joka arvostaa keskeistä sijaintia ja ensiluokkaista toimitilaa, sanoo HGR Property Partnersin toimitusjohtaja Kari Helin.

– Olemme etuoikeutettuja saadessamme olla mukana harvinaisessa kaupunkikuvaa muuttavassa uudisrakennushankkeessa. Uudet, meille räätälöidyt toimitilat tulevat tarjoamaan työntekijöillemme ja asiakkaillemme modernit ja korkealaatuiset työ- ja kohtaamistilat. Roschier Building antaa meille mitä parhaimmat toimintaedellytykset tulevaisuudessa, kertoo Roschier Asianajotoimiston toimitusjohtaja Rainer Hilli.

– Olemme olleet kiinteistönomistajana Eteläesplanadin ja Kasarmikadun kulmassa jo vuodesta 1937 ja kehittäneet kohdetta vastaamaan käyttäjiemme muuttuvia tarpeita koko omistusaikanamme. Kaartinkaupunki ja Kasarmitorin seutu ovat meille tärkeä ydinkeskustan alue, jota haluamme olla edelleen kehittämässä. Tätä vastuullista ja aktiivista toimintaa olemme jatkamassa tässä uudessa kohteessa, kommentoi Ahlström Capitalin toimitusjohtaja Hans Sohlström.

Hankkeen työllistämisvaikutus on arviolta jopa 400 henkilötyövuotta

YIT:llä on kokemusta vaativista rakennushankkeista pääkaupunkiseudulla, kuten UPM:n pääkonttori Töölönlahdella ja Tapiolan pääkonttori Espoossa. YIT on hankkeessa mukana rakentajana ja yhtenä omistajana. Hanke työllistää 40–50 YIT:läistä ja merkittävän joukon alihankkijoita ja konsultteja seuraavien kahden vuoden aikana. 

– YIT toteuttaa tämän hankkeen, jossa yhdistyvät rakentamisen ja materiaalien korkea tekninen laatu sekä kunnioitus lähiympäristöä kohtaan. Uudiskohteen rakentaminen historiallisen Helsingin ytimeen on ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa kestävää ja vastuullista kaupunkisuunnittelua nykyaikaisella rakennustekniikalla, kertoo YIT:n Omaperusteinen liiketoiminta -liiketoimintaryhmän johtaja Timo Lehmus. 

Hankeinfo: 

Ahlström Capital, YIT ja HGR Property Partners rakennuttavat Helsingin Kaartinkaupunkiin Kasarmitorin laidalle kiinteistön, johon valmistuu työpiste jopa tuhannelle työntekijälle loppuvuodesta 2017.  Uudisrakennus valmistuu kaupungin entisen rakennusviraston kiinteistön tilalle. Kiinteistön on suunnitellut Arkkitehtitoimisto SARC ja sen pääsuunnittelija on Antti-Matti Siikala.

Kiinteistön ankkurivuokralainen on Roschier Asianajotoimisto, jonka noin 220 työntekijää siirtyvät uuteen kohteeseen heti sen valmistuttua. Roschierin oman sisäänkäynti tulee Kasarmikadun ja Pohjoisen Makasiinikadun kulmaan. Kiinteistö sijoittuu kahdelle tontille.

Kiinteistö rakennetaan LEED Platina -ympäristösertifikaatin vaatimusten mukaisesti.

LISÄTIEDOT 
Ahlström Capital, Hans Sohlström, hans.sohlstrom@ahlstromcapital.com / 010 888 4211
YIT, Timo Lehmus, timo.lehmus@yit.fi / 0400 409 181
HGR Property Partners, Kari Helin, kari.helin@hgrpp.fi / 040 579 0570

Kuva- ja muut taustatiedustelut
HGR Property Partners, Riitta Heikkuri, riitta.heikkuri@hgrpp.fi  / 040 521 5179 

www.kasarmikatu21.fi

Sisäkuva1

Liitetiedostot

Kasarmikatu 21 hankeinfo

Ahlström CapitalYIT ja HGR Property Partners rakennuttavat Helsingin Kaartinkaupunkiin Kasarmitorin laidalle kiinteistön, johon valmistuu työpiste jopa tuhannelle työntekijälle loppuvuodesta 2017.  Uudisrakennus valmistuu kaupungin entisen rakennusviraston kiinteistön tilalle. Kiinteistön on suunnitellut Arkkitehtitoimisto SARC ja sen pääsuunnittelija on Antti-Matti Siikala.

Kiinteistön ankkurivuokralainen on Roschier Asianajotoimisto, jonka noin 220 työntekijää siirtyvät uuteen kohteeseen heti sen valmistuttua. Roschierin oman sisäänkäynti tulee Kasarmikadun ja Pohjoisen Makasiinikadun kulmaan. Kiinteistö sijoittuu kahdelle tontille.

Kiinteistö rakennetaan LEED Platina -ympäristösertifikaatin vaatimusten mukaisesti.

www.kasarmikatu21.fi

Hankkeen etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa: 

Facebook: facebook.com/kasarmikatu21

Instagram: @Kasarmikatu21

#Kasarmikatu21

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs