Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Harjun kampuksen remontti harjakaisvaiheessa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Harjun kampuksen remontti harjakaisvaiheessa

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 10:02
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän kaikkien aikojen suurin rakennusprojekti Harjun kampuksella on harjakaisvaiheessa. Harjulle rakentuu monipuolista ja aktiivista opiskelijan roolia korostavan pedagogiikan mukaiset tilat, jotka ovat myös helposti muunneltavissa.

Kaikkiaan remontoidaan 20 600 brm² (bruttoneliömetriä), ja hankkeen kustannusarvio on noin 35 miljoonaa euroa. Kyseessä on Terve talo –rakentamiskriteerejä noudattava projekti.

Muiden koulutuksen järjestäjien tapaan Jyväskylän koulutuskuntayhtymän toimintaympäristö on vahvassa muutoksessa – merkittävimmin vaikuttaa rahoituksen väheneminen. Vuoteen 2018 mennessä kuntayhtymän opiskelijatuotot ovat 20 miljoonaa euroa vuositasolla pienemmät kuin vuonna 2012, ja toiminta on sopeutettava muuttuneeseen tilanteeseen.

Nykytilanteessa halutaan vielä tarkastella malli lukiokoulutuksen sijoittumisesta kokonaisuudessaan Harjun kampukselle.

Verrattuna meneillään olevaan kolmen lukion mallinnukseen (Jyväskylän Lyseon lukio ja Jyväskylän aikuislukio Harjulla, Schildtin lukio Viitaniemessä) tilankäyttösäästöä muodostuisi noin puolen miljoonan euron verran.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuusto hyväksyy uuden strategian syyskuussa 2016. Sen jälkeen kuntayhtymän hallitus hyväksyy strategiaa konretisoivan tavoite- ja sopeuttamisohjelman.

Suurin osa kuntayhtymän jäljellä olevasta 9 miljoonan euron säästötavoitteesta kohdistuu ammatillisen koulutuksen rahoitukseen. Lukiokoulutuksen osuus leikkauksesta on noin 2 miljoonaa euroa.

Koulutuskuntayhtymä toteuttaa loput säästöt kolmen vuoden aikana, 2017 - 2019.

Kutsu viestimille

Viestimien edustajat ovat tervetulleita Harjun kampuksen Harjakaisiin perjantaina 13.5.2016 klo 14, Sepänkatu 3, Jyväskylä.

Lisätietoja

Erkki Kumpulainen, kiinteistöliikelaitoksen johtaja, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5152
Antti Rastela, tulosaluejohtaja, Jyväskylän lukiokoulutus, puh. 040 341 4600

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs