Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Firan asiantuntijapalvelulla on kysyntää

 Fira

Firan asiantuntijapalvelulla on kysyntää

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 09:00
Julkaisija: Fira

Asiakkaiden rakennushankkeita kehitetty jo yli sadassa Verstaassa


Rakennusalaa uudistava Fira on aloittanut sadannen Verstaansa keväällä. Firan Verstas® on asiantuntijapalvelu, jonka avulla rakennushankkeita kehitetään ja suunnitellaan asiakaslähtöisesti. Sadas Verstas tehdään ICON Kiinteistörahastot Oy:lle.

– Verstaissa rakennusalan ammattilaisten tietotaito tarjotaan asiakkaiden käyttöön jo kehittämisvaiheessa. Usein rakennusyhtiöt tekevät hankekehityksen osana rakentamisprosessia, jolloin asiakas sitoutuu jo alusta alkaen tiettyyn urakoitsijaan. Me tarjoamme hankekehitystä palveluna. Hankekehitysvaiheen jälkeen asiakas voi jatkaa kanssamme suoraan toteutukseen tai halutessaan toteuttaa hankkeen toisen toimijan kanssa. Tärkeintä on, että asiakkaamme menestyy, kertoo Firan Verstas-liiketoimintavastaava Lauri Kaunisvirta.

Firan sadas Verstas käynnistyi tänä keväänä, ja se tehdään ICON Kiinteistörahastot Oy:lle. Verstaassa kehitetään Espoon Suurpellon keskustakorttelia yhdessä ICON Kiinteistörahastot Oy:n ja Arkkitehdit Tommila Oy:n kanssa. Kortteliin on tulossa asuntoja, pysäköintilaitos ja liiketiloja. Suurpellon keskustakorttelin kehitystyössä tutkitaan tontin erilaisia käyttötarkoituksia ja niiden kannattavuuksia.

– Jo tontin hankkiessamme tiesimme, että tontti pitäisi mallintaa ja suunnitella huolella muun muassa pehmeän maaperän vuoksi. Verstaassa olemme selvittäneet tontin erilaisia käyttömahdollisuuksia, jotta tontti tulisi kaikkein tarkoituksenmukaisimpaan käyttöön. On tärkeää, että tontille tulevat ratkaisut ovat parhaita mahdollisia niin arkkitehtuurisesta kuin kustannus- ja energiatehokkuudenkin näkökulmasta, kertoo ICON Kiinteistörahastot Oy:n toimitusjohtaja Markus Havulehto.

Ensimmäisen Verstaansa Fira teki Ekokemille vuonna 2009. Yhteistyö koski Ekokemin Riihimäen toisen voimalan hankekehitystä. Hankekehityksen ansiosta toisen voimalahankkeen kokonaiskestoa nopeutettiin peräti vuodella. Firan ja Ekokemin yhteistyö on jatkunut tiiviinä ensimmäisestä Verstaasta lähtien.

–Verstas on esimerkki rakennusalan palveluinnovaatiosta, joka nostaa asiakkaan ja rakennusten käyttäjien tarpeet toiminnan keskiöön. Kehitystyötä tehdään yhdessä parhaiden asiantuntijoiden ja rakennusten tulevien käyttäjien kanssa. Verstas myös nopeuttaa hankkeen kehittämistä, jolloin hukka-aika vähenee ja rakennuksen käyttöarvo pääsee nopeammin esiin, kiteyttää Firan toimitusjohtaja Jussi Aho

Lisätietoja:

Lauri Kaunisvirta

Liiketoimintavastaava, Firan Verstas®

Fira Oy

Puh. +358 44 564 4872

Sähköposti: lauri.kaunisvirta(@)fira.fi 

Fira Oy
Fira on suomalainen rakennusalan kasvuyritys, joka haluaa muuttaa rakennusalan vallitsevia toimintatapoja ja toimia alan modernisoijana. Fira haluaa rakentaa fiksumpaa yhteiskuntaa. Perinteisen urakkarakentamisen ohella Fira tahtoo edistää suunnittelun ja rakentamisen sekä kaikkien mukana olevien osapuolten saumatonta yhteistyötä – fiksumpaa rakentamista, minkä ansiosta projektit pysyvät aikataulussa ja budjetissa. Fiksumman rakentamisen avulla Fira haluaa lisätä läpinäkyvyyttä, asiakaskeskeisyyttä ja luottamusta. Fira toimii rakennushankkeiden päätoteuttajana, ja sen asiakkaita ovat yksityiset ja julkiset rakennuttajat sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja sen liikevaihtoennuste vuodelle 2015 on noin 125 miljoonaa euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs