Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Fira saneeraa ja rakentaa Taivallahden kasarmia

 Fira

Fira saneeraa ja rakentaa Taivallahden kasarmia

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2015 klo 10:00
Julkaisija: Fira

Rakennusalaa uudistava Fira Oy saneeraa ja rakentaa pitkään tyhjänä ollutta vanhaa autokomppanian kasarmialuetta Helsingin Mechelininkadulla. Rakennustyöt tontilla alkavat lähipäivinä. Alueen kehittäjänä toimii Auratum-konserniin kuuluva Auratum Kiinteistöt Oy, joka on solminut KVR-urakkasopimuksen kohteen saneerauksesta Firan kanssa. Alueelle tulee mm. vähittäistavarakauppa, hoiva- ja palveluasumisen yksikkö, asuntoja ja liiketilaa.

"On ilo olla mukana rakentamassa uutta ja korjaamassa vanhaa näin keskeisellä paikalla. Missiomme on rakentaa fiksumpaa yhteiskuntaa. Sen mukaisesti rakennetussa ympäristössä pitää ottaa huomioon myös yhteiskunnan ja sen tarpeiden muutokset. Taivallahden vanha kasarmi herää tämän hankkeen ansiosta uudelleen henkiin", toteaa Firan varatoimitusjohtaja Miska Eriksson.

Aiemmin autohallina toimineeseen rakennukseen tulee loppukeväällä 2016 Keskon K-Supermarket. Itse kasarmirakennukseen tulee Mikeva Oy:n hoiva- ja palveluasumisen yksikkö, joka valmistuu syksyllä 2016. Lisäksi Helsingin Seurakuntayhtymä on vuokrannut tiloja kiinteistöstä toimisto- ja kokoontumistiloiksi. Kauppakiinteistön pysäköintihallia operoi Q-Park Finland Oy. Kiinteistöön tulee myös ravintola- ja liiketilaa. Kohteiden vuokrattava ala on yhteensä yli 11 000 neliömetriä.

Auratum Asunnot suunnittelee tontilla sijaitsevaan ns. korjauspajan rakennukseen loft-asuntoja. Tiloissa on aiemmin harjoitellut varuskuntasoittokunta. Saneerattavan kiinteistön vieressä sijaitsevalle tyhjälle tontille kaavoitetun uudisrakennuksen rakentamisesta ei ole vielä tehty päätöksiä.

Lisätietoja:

Miska Eriksson, varatoimitusjohtaja, Fira Oy
Puh. 0400 869 055
miska.eriksson@fira.fi

 

Fira Oy

Fira on suomalainen rakennusalan kasvuyritys, joka haluaa muuttaa rakennusalan vallitsevia toimintatapoja ja toimia alan modernisoijana. Fira haluaa rakentaa fiksumpaa yhteiskuntaa. Perinteisen urakkarakentamisen ohella Fira tahtoo edistää suunnittelun ja rakentamisen sekä kaikkien mukana olevien osapuolten saumatonta yhteistyötä – fiksumpaa rakentamista, minkä ansiosta projektit pysyvät aikataulussa ja budjetissa. Fiksumman rakentamisen avulla Fira haluaa lisätä läpinäkyvyyttä, asiakaskeskeisyyttä ja luottamusta. Fira toimii rakennushankkeiden päätoteuttajana, ja sen asiakkaita ovat yksityiset ja julkiset rakennuttajat sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja sen liikevaihtoennuste vuodelle 2015 on noin 125 miljoonaa euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs