Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Fira rakentaa Merimieseläkekassalle kerrostalon Suomen laajimmalla allianssimallilla

 Fira

Fira rakentaa Merimieseläkekassalle kerrostalon Suomen laajimmalla allianssimallilla

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2015 klo 09:00
Julkaisija: Fira

Merimieseläkekassa (MEK) rakennuttaa Helsingin Kruunuvuorenrantaan asuinkerrostalon allianssihankkeena. Toteutusvaiheen allianssihankkeessa on mukana yhteensä yhdeksän eri sopimuskumppania, mikä tekee siitä Suomen laajimman allianssin. Fira Oy toimii hankkeen päätoteuttajana. Kohteen allianssiasiantuntijana on toiminut Vison Alliance Partners Oy.

Kruunuvuorenrantaan rakennettavaan As Oy Kruunuvuoren Ankkuriin tehdään 75 vuokra-asuntoa. Arkkitehtisuunnittelun perustana on suunnittelukilpailu, jonka tuloksena Sigge  Arkkitehdit Oy valittiin suunnittelijaksi. Lopullinen toteutussuunnitelma on laadittu allianssissa mukana olevien suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden yhteistyönä viime vuonna käynnistyneen kehitysvaiheen aikana. Hankkeen päätoteuttajana toimiva Fira vastaa siitä, että monen sopimuskumppanin allianssihanke etenee tilaajan näkökulmasta kokonaistaloudellisesti fiksuimmalla tavalla.

– Allianssihankkeessa katsotaan kokonaisuutta, kun perinteisissä rakennushankkeissa keskitytään liian usein vain kunkin yksittäisen vaiheen osaoptimointiin. Allianssissa kaikki toimijat auttavat tilaajaa tekemään sekä laadullisesti että kokonaistaloudellisesti tarkoituksenmukaisimpia ja parhaita ratkaisuja. Tavoitteet on asetettu yhdessä, ja jo suunnittelun edetessä osataan ennakoida rakennusvaiheen kustannuksia. Kokonaistaloudellisesti parhaat valinnat tarkoittavat sitä, että niissä on huomioitu erityisesti rakennuksen elinkaari ja ylläpito, sanoo Sakari Pesonen, Firan allianssiliiketoiminnan prosessinomistaja.

– MEK on ensimmäinen suomalainen kiinteistösijoittaja, joka käyttää allianssia rakennushankkeen toteutuksessa. Allianssilla MEK tavoittelee vuokra-asunnoille korkeaa laatua ja käyttäjätyytyväisyyttä sekä pienempiä elinkaarikustannuksia. Allianssi toimii näiden tavoitteiden pohjalta, sanoo Jani Saarinen, Vison Alliance Partners Oy:n partneri.

As Oy Kruunuvuoren Ankkurin toteutusvaiheen allianssissa ovat Merimieseläkekassan ja Firan lisäksi mukana Sigge Arkkitehdit Oy, Sweco Rakennetekniikka Oy, Sähköinsinööritoimisto J Mannonen, Climaconsult Finland Oy, EMC Talotekniikka Oy, Top Building Oy sekä Maarakennusliike Louhintahiekka Oy.

– Allianssissa on yhteinen kaupallinen malli, jonka yhteiset tavoitteet osapuolet jakavat. Käytännössä myös onnistumiset ja tappiot ovat yhteisiä. Esimerkiksi hankkeelle on asetettu viiden vuoden takuuaika. Jos korjattavaa tänä aikana ilmaantuu, on vastuu siitä koko allianssilla. Allianssi perustuu läpinäkyvyyteen ja luottamukseen. Kyse on tilaajan tarpeisiin vastaamisesta eli palveluliiketoiminnasta, kertoo Pesonen.

 

Lisätietoja:

Sakari Pesonen
Allianssiliiketoiminta, prosessinomistaja
Fira Oy
Puh. +358 40 120 7442
Sähköposti: sakari.pesonen(@)fira.fi
As Oy Kruunuvuoren Ankkurin blogi: http://ankkuriblogi.blogspot.fi/

Matti Jokinen
Merimieseläkekassa
Projektipäällikkö
Puh. +38 50 050 0828
Sähköposti: matti.jokinen(@)merimieselakekassa.fi

Jani Saarinen
Partneri
Vison Alliance Partners Oy
Puh. +358 40 062 5670
Sähköposti: jani.saarinen(@)vison.fi

 

Merimieseläkekassa
Merimieseläkekassa (MEK) on merenkulkijoiden lakisääteinen työeläkelaitos, joka myöntää ja maksaa merenkulkijoille ansiotyöhön perustuvia MEL-eläkkeitä. MEK maksoi vuonna 2014 eläkkeitä noin 145 miljoonan euron arvosta noin 8500 merenkulkijalle. Tulevaisuuden eläkkeiden rahoitusta Merimieseläkekassa turvaa pitkäjännitteisellä, vastuullisella ja tuottavalla sijoitustoiminnallaan. Noin 955 miljoonan euron arvoisesta sijoitustoiminnasta noin kolmannes muodostuu kiinteistöomistuksista. MEKn omistuksessa on asuinvuokra-, toimitila- ja liikekiinteistöjä pääkaupunkiseudulla, Haminassa, Lahdessa, Turussa ja Maarianhaminassa. Lisätietoa: www.merimieselakekassa.fi.

 

Fira Oy
Fira on suomalainen rakennusalan kasvuyritys, joka haluaa muuttaa rakennusalan vallitsevia toimintatapoja ja toimia alan modernisoijana. Fira haluaa rakentaa fiksumpaa yhteiskuntaa. Perinteisen urakkarakentamisen ohella Fira tahtoo edistää suunnittelun ja rakentamisen sekä kaikkien mukana olevien osapuolten saumatonta yhteistyötä – fiksumpaa rakentamista, minkä ansiosta projektit pysyvät aikataulussa ja budjetissa. Fiksumman rakentamisen avulla Fira haluaa lisätä läpinäkyvyyttä, asiakaskeskeisyyttä ja luottamusta. Fira toimii rakennushankkeiden päätoteuttajana, ja sen asiakkaita ovat yksityiset ja julkiset rakennuttajat sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja sen liikevaihtoennuste vuodelle 2014 on noin 100 miljoonaa euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs