Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Fira Palvelujen putkiremonttimallissa asukas pääsee takaisin kotiinsa kahdeksassa viikossa

Fira Palvelut

Fira Palvelujen putkiremonttimallissa asukas pääsee takaisin kotiinsa kahdeksassa viikossa

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 08:00
Julkaisija: Fira Palvelut

Virtausajattelu mahdollistaa vastaisuudessa puolet lyhyemmän putkiremontin

Asukaslähtöistä palvelunäkökulmaa korostavan Fira Palvelujen lähtökohtana on, että kaikkien putkiremonttihankkeiden asuntokohtainen haitta-aika on vastaisuudessa korkeintaan kahdeksan viikkoa. Aikaisempi yhden kodin putkiremonttiin kuluva aika on mahdollista puolittaa virtausajatteluun pohjautuvalla aikataulumallilla, jossa edetään kylpyhuone kerrallaan.

Kun perinteisesti putkiremontissa jokainen työvaihe aikataulutetaan viikko kerrallaan, Fira Palvelujen mallissa työ aikataulutetaan asukaslähtöisesti kylpyhuonekohtaisesti. Yhden kylpyhuoneen valmistumiseen kuluu noin 20 päivää. Asukasta koskeva haitta-aika muodostuu yhtä putkiremonttilinjaa eli 6–10 kylpyhuoneen kokonaisuutta vastaavasta ajasta, enimmillään kahdeksasta viikosta.

– Työmaiden toiminnassa on tehostettavaa, sillä kylpyhuoneet saattavat olla jopa 80 prosenttia ajasta tyhjillään putkiremonttityömailla. Halusimme muuttaa tämän ja kehittää asukaslähtöisen mallin, jossa samassa kylpyhuoneessa tehdään töitä jatkuvasti ja työvaiheiden virtaus on mahdollisimman sulavaa. Virtausmallin ansiosta vältytään hukka-ajalta ja eri vaiheiden osaoptimoinnilta, toteaa Fira Palvelujen toimitusjohtaja Sami Kokkonen.

Fira Palvelut on toteuttanut useita putkiremontteja, jotka ovat valmistuneet etuajassa. Tuorein esimerkki on Vantaalla sijaitsevan taloyhtiö Kaarenkeijun putkiremontti, jossa 12 viikon linjakohtainen tavoiteaika onnistuttiin puolittamaan 200 asunnon remontissa kuuteen viikkoon. Parhaimmillaan asukas pääsi takaisin kotiinsa kuusi viikkoa aikaisemmin.

– Putkiremontin pitää olla sekä asukkaille että taloyhtiölle hyvä palvelukokemus. Virtausajattelussa laatu pysyy ensiluokkaisena, ja työ organisoidaan uudella tavalla. Uusi toimintatapa palvelee asukasta parhaalla mahdollisella tavalla, kun kotiin pääsee jo kahdeksan viikon kuluttua, Kokkonen jatkaa.

Kahdeksan viikon linjakohtainen läpimenoaika on mahdollista putkiremontissa urakkamallista riippumatta. Projektinjohtourakassa valmiudet onnistua ovat paremmat, sillä tällöin Fira Palvelut vastaa projektinjohtamisesta, ja urakoitsija, suunnittelija ja taloyhtiö tekevät tiivistä yhteistyötä, mikä parantaa läpinäkyvyyttä ja osapuolten sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin. 

Lisätietoja:

Sami Kokkonen
Toimitusjohtaja
Fira Palvelut Oy
Sähköposti: sami.kokkonen@fira.fi
Puh. 0400 204 250

 

Fira Palvelut Oy
Fira Palvelut Oy on putkiremontteihin erikoistunut kasvuyritys, joka tuo palvelunäkökulman putkiremontteihin ja korjausrakentamiseen. Fira Palvelujen mukaan taloyhtiöillä ja asukkailla on oikeus vaatia parempia putkiremontteja ja läpinäkyvämpiä toimintatapoja. Sen sijaan, että putkiremontti uhkaisi naapurisopua, voidaan se myös toteuttaa kunkin kotia kunnioittaen ja asukkaiden mielenrauhaa vaalien. Fira Palvelut on saavuttanut korkean, Suomen Asiakastiedon myöntämän Rating Alfa -luokituksen, johon yltää vain joka kymmenes suomalaisyritys. Luokitus on yksi osoitus siitä, että Fira Palvelut on luotettava kumppani. Fira Palvelut Oy kuuluu Fira-konserniin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs