Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Exilionin kiinteistöille LEED-ympäristösertifikaatteja

Exilion Capital Oy

Exilionin kiinteistöille LEED-ympäristösertifikaatteja

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2014 klo 10:09
Julkaisija: Exilion Capital Oy

Kahdelle Exilionin omistamalle kiinteistölle on myönnetty LEED-sertifikaatti. Kiinteistö Oy Elielin liikerakennus sai ensimmäisenä hotellikiinteistönä Suomessa käytönaikaisen ympäristöluokituksen viime marraskuussa. Koy Itämerentorille on puolestaan myönnetty hopeatason sertifikaatti helmikuussa 2014.

Kiinteistöissä on määrätietoisesti vähennetty energian-, veden- ja materiaalien kulutusta. KOy Elielin liikerakennuksen energiankulutus on supistunut noin seitsemäsosan ja Koy Itämerentorin lähes viidenneksen vuodesta 2010.

Energiatehokkuutta on parannettu muun muassa teknisten järjestelmien optimoinnilla, kuten säätämällä valaistuksen, ilmanvaihdon sekä lämmitysjärjestelmien käynti- ja ohjausaikoja. Energian ja veden kulutustietoja on mahdollista seurata tuntitasolla, jolloin poikkeamiin voidaan puuttua nopeasti. Energialähteiksi kiinteistöissä on valittu päästöttömiä vaihtoehtoja,  ja sähkö tuotetaan täysin uusiutuvilla energialähteillä ja hiilidioksidivapaasti.

Myös jätteiden syntyyn ja lajitteluun on kiinnitetty huomiota. Esimerkiksi Itämerentorilla sekajätettä ei kerätä enää lainkaan ja jätettä syntyy kolmasosa vähemmän kuin aiemmin.

Kiinteistöt myös siivotaan ympäristöystävällisesti, mikä parantaa viihtyvyyttä ja minimoi terveyshaitat. Siivousaineet ovat ympäristömerkittyjä ja siivousmenetelmät on suunniteltu siten, että ne säästävät vettä ja vähentävät kemikaalien käyttöä.

- Saadut sertifikaatit ovat todistus siitä työstä, jota olemme yhdessä palveluntuottajiemme ja tilojen käyttäjien kanssa johdonmukaisesti tehneet. Tilojen käyttäjät ovat kokeneet prosessit hyödyllisiksi myös oman toimintansa kannalta, ja saadut sertifikaatit ovat hyvä lähtökohta toiminnan edelleen kehittämiselle, Exilionin toimitusjohtaja Ari Talja toteaa.

Kiinteistöt hyvin saavutettavissa

Kiinteistöt täyttävät myös vaatimukset sijaintipaikan kestävyyden suhteen. Koy Elielin liikerakennus sijaitsee Helsingin keskustassa rautatieaseman vieressä, joten rakennuksen vuokralaiset ja muut käyttäjät voivat hyödyntää erinomaisia julkisen liikenteen yhteyksiä.

Vuonna 2013 tehdyn käyttäjäkyselyn perusteella liikerakennuksen työntekijöistä noin yhdeksän kymmenestä kulkeekin työmatkansa julkisilla liikennevälineillä, pyöräillen tai kävellen. Koy Itämerentori sijaitsee puolestaan Ruoholahdessa, ja on myös erittäin hyvin saavutettavissa metrolla ja muilla julkisilla kulkuvälineillä.

 

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Ari Talja, Exilion Capital Oy
Puh 050 5700 796
ari.talja(at)exilion.fi
www.exilion.fi

Mikä on LEED?


LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -ympäristöluokitus myönnetään osoituksena rakennuksen ympäristötehokkuudesta. LEED ohjaa ylläpidon ja tilojen käyttäjän toimintamallien kehitystä asetettujen ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi sekä valitsemaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja rakennuksen sijainnin, energian ja veden käytön tehokkuuden, materiaalien käytön sekä sisäolosuhteiden perusteella. Luokitusjärjestelmää ylläpitää ja luokitukset myöntää amerikkalainen U.S. Green Building Council. Voittoa tavoittelematon järjestö koordinoi ja kehittää luokitusjärjestelmää muuttuvien tarpeiden ja teknologioiden perusteella.

Exilion Capital Oy

Exilion Capital Oy on suomalaisten instituutioiden omistama kiinteistösijoitusten hallinnointiin erikoistunut yhtiö. Yhtiö hallinnoi pääkaupunkiseudun toimitilakohteisiin sijoittavaa Exilion Real Estate 1 kommandiittiyhtiötä. Yhtiön kiinteistöjen käypä arvo on noin 390 miljoonaa euroa koostuen toimisto-, liike- ja hotellitiloista.

Exilion Capital Oy:n omistavat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Keva ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs