Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Exilion osti Ruoholahden maamerkkikiinteistön

Exilion Capital Oy

Exilion osti Ruoholahden maamerkkikiinteistön

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2011 klo 13:40
Julkaisija: Exilion Capital Oy

Exilion Capital Oy:n hallinnoima Exilion Real Estate I Ky on tänään ostanut Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa Itämerentori 2 sijaitsevan toimistokiinteistön 85 miljoonalla eurolla. Myyjinä kaupassa olivat Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto.

Vuonna 2000 rakennetun rakennuksen vuokrattava pinta-ala on noin 21 000 m2. Rakennus koostuu 16-kerroksisesta torniosasta, jonka tilat jäävät edelleen Sitran käyttöön pitkäaikaisella vuokrasopimuksella sekä matalammasta osasta, jossa päävuokralaisena on PricewaterhouseCoopers Oy. Rakennuksen katutasossa toimii myös S-Market. Kahdessa kellarikerroksessa, joihin on suora ajoyhteys Länsiväylältä, on yhteensä 355 autopaikkaa.

"Kiinteistö sopii erinomaisen sijaintinsa ja pitkäaikaisten vuokrasopimusten vuoksi täydellisesti sijoitusstrategiaamme. Rahaston tavoitekoko on 400 miljoonaa euroa ja haemme sille aktiivisesti uusia sijoituskohteita. Jatkossa tavoitteemme on myös perustaa uusia rahastoja”, Exilion Capital Oy:n toimitusjohtaja Ari Talja kommentoi.

Sijoituksen ensimmäisen vuoden nettotuotto on noin 6,0 %. Kaupan yhteydessä yhtiöpanoksiaan rahastossa korottivat Keva ja Keskinäinen vakuutusyhtiö Eläke-Fennia. Vieraan pääoman rahoituksesta vastasi Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ).

Myyjien taloudellisena neuvonantajana toimi DTZ Finland Oy ja juridisena neuvonantajana Asianajotoimisto Merilampi Oy. Ostajan juridisena neuvonantajana toimi Asianajotoimisto Krogerus Oy.

Lisätietoja:

Exilion Capital Oy Toimitusjohtaja Ari Talja, p. 050 5700 796

Liitetiedostot

Exilion Capital Oy on viiden suomalaisen instituution perustama kiinteistösijoitusten hallinnointiin erikoistunut yhtiö. Exilion Capital Oy:n hallinnoimat rahastot sijoittavat pääasiassa Suomen kasvukeskuksissa sijaitseviin toimitila- ja asuinkiinteistöihin. Exilion Real Estate I Ky keskittyy sijoituksissaan riski- ja tuottotasoltaan maltillisiin kassavirtakohteisiin pääkaupunkiseudulla. Ennestään rahaston omistuksessa on Sokos Hotel Helsingin kiinteistö sekä Helsingin päärautatieaseman kupeessa sijaitseva toimisto- ja hotellikiinteistö, jossa toimii mm. Holiday Inn Helsinki City Centre ja Ernst & Young. www.exilion.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs