Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Asumisen energiansäästöön käytännöllisiä neuvoja

Suomen luonnonsuojeluliitto

Asumisen energiansäästöön käytännöllisiä neuvoja

Tiedote.
Julkaistu: 12.11.2013 klo 16:45
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Jokaisen asukkaan ulottuvilla on käytännöllisiä keinoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Suomen luonnonsuojeluliiton ja LähiTapiolan toteuttaman Negawatti-hankkeen uusia havaintoja esitellään Helsingin Finlandia-talolla 13.11. järjestettävässä Asumisen energiavallankumous -seminaarissa.

Suomen luonnonsuojeluliiton Negawatti-energianeuvonta on tehnyt jo 80 taloyhtiöön ja pientaloon energiakartoituksen eri puolilla Suomea. Kartoitusten yhteydessä annetut energiasuositukset ovat vaikuttaneet noin 5000 asukkaaseen.

Merkittävimmät säästöt kertyivät veden- ja lämmönkulutuksesta. Esimerkiksi Jyväskyläläisessä kerrostalossa veden kulutus väheni 17 prosentilla kylpyhuone- ja putkiremontin jälkeen.

Aina ei tarvita isoja remontteja merkittävien säästöjen aikaansaamiseksi. Tamperelaisessa paritalossa vettä säästyi 23 prosenttia, kun vedenvirtaukset säädettiin alhaisemmaksi kuin suositusarvot. Tämä onnistuu asentamalla vakiopainesäädin tai vettä säästävät suuttimet hanoihin. Kodin tärkeimmät hanat ovat suihkussa ja keittiössä.

Suurimmat energiasäästöt on saavutettu vähentämällä lämmönkulutusta. Parhaita keinoja on tällöin huoltaa vanha lämmönjakaja, tasapainottaa lämmönjakoverkko ja uusia pattereiden termostaatit.

Helsinkiläisessä omakotitalossa kulutustottumusten muutos, räikeiden lämpövuotojen tukkiminen, sähkönkäytön korvaamista puulla kylmimpinä aikoina ja ilmalämpöpumpun asentaminen vähensivät sähkönkulutusta yhteensä 6500 kWh kahdessa vuodessa.

"Tiedämme nyt enemmän asumisen energiatehokkuudesta. Toivomme että varsinkin helpoimmat keinot leviävät koteihin ja taloyhtiöihin", sanoo energiatehokkuusasiantuntija Risto Saarikivi Suomen luonnonsuojeluliitosta.

 

Lisätietoja:

Asumisen energiavallankumous -seminaari Finlandia-talolla 13.11. klo 13.30-16.00:
http://www.sll.fi/ajankohtaista/verkkouutiset/asumisen-energiavallankumous

Risto Saarikivi, energiatehokkuusasiantuntija, SLL / Negawatti-hanke, puh. 0466006316, risto.saarikivi@sll.fi

 

 

 

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
etunimi.sukunimi@sll.fi, p. 050 564 2283, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs