Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Asokodit vaihtaa öljylämmityksen maalämpöön

Asuntosäätiö

Asokodit vaihtaa öljylämmityksen maalämpöön

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2012 klo 13:15
Julkaisija: Asuntosäätiö

Asumisoikeusasuntoja omistava Asokodit on vaihtamassa kaikkien öljylämmitystalojensa lämmitysmuodon maalämpöön. Ensimmäiset kokeiluvaihdot tehtiin jo vuonna 2009, tänä vuonna toteutetaan 15 kohteen vaihto ja loput vuoteen 2015 mennessä.

Muutoksen taustalla on öljyn hinnan voimakas nousu viime vuosina. Lämmityskulujen kasvu on näkynyt asukkaille vastikkeiden kohoamisena.

- Päätimme vuonna 2009 kokeilla maalämpöä ja arvioida kokeilukohteiden avulla vaihtamisen edullisuutta. Laskimme tuolloin, että vaihto maksaa itsensä takaisin noin kymmenessä vuodessa mikäli öljyn ja sähkön hintaero pysyy suunnilleen samana tulevaisuudessa. Todellisuudessa takaisinmaksuaika on lyhentynyt, koska öljyn hinta on noussut niin voimakkaasti, kertoo kiinteistöpäällikkö Henrik Hämäläinen.

Hämäläinen korostaa, että maalämpöön siirtymisessä on huomioitu myös lämmitysmuodon positiivinen vaikutus ilmastonmuutokseen. Vuoteen 2015 mennessä Asokotien kaikki 43 öljylämmityskohdetta on vaihdettu maalämpöön. Tänä vuonna vaihtoja tehdään Espoossa, Helsingissä, Klaukkalassa, Lohjalla, Vantaalla ja Tuusulassa.

Teknisesti vaihto on melko yksinkertainen operaatio. Maahan porataan reikiä, joihin asennetaan lämmönkeruuputket. Öljykattila ja öljysäiliö poistetaan ja niiden tilalle asennetaan lämpöpumput.

 

- Poraaminen on äänekästä työtä, joka aiheuttaa jonkin verran meluhaittaa. Poraaminen kestää noin kuusi työpäivää. Lisäksi käyttövesi, sähkö ja lämmitys katkeavat joksikin ajaksi koko talosta uuden sähkökeskuksen asennuksen yhteydessä, kertoo Hämäläinen toimenpiteen vaikutuksista asumiseen.

 

Lisätietoja:

Kiinteistöpäällikkö Henrik Hämäläinen, Asokodit, puh. 020 161 2270, henrik.hamalainen@asokodit.fi

Asokodit omistaa lähes 14 000 asumisoikeusasuntoa 32 paikkakunnalla ympäri Suomea. Asokodit on voitonjakorajoitteinen, yleishyödyllinen yhtiö, jonka omistavat puoliksi SATO Oyj ja VVO-yhtymä Oyj.

Liitetiedostot

Asokodit on Suomen suurin asumisoikeusasuntojen omistaja.
Yhtiön omistus jakautuu puoliksi SATO:n ja VVO:n välillä.

Asokotien toiminta-ajatus

Asokodit omistaa kannattavasti laadukkaita asumisoikeusasuntoja pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa.

Yhtiön toiminta perustuu jatkuvaan kehittymiseen sekä hyvien asumispalveluiden tuottamiseen yhdessä huolella valittujen kumppaneiden kanssa. Asukasyhteistyö on merkittävä osa yhtiön toimintaa.

Asokodit
Leankatu 3, 00240 HELSINKI
Puhelin 020 161 2230
Faksi 020 161 2201
Sähköposti etunimi.sukunimi@asokodit.fi
Y-tunnus 0787027-9

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs