Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Asiantuntijan kommentti aiheeseen; rasvakaivon linja tukkeutui ja nosti ulosteliejun kadulle Helsingissä

ACO Nordic Oy

Asiantuntijan kommentti aiheeseen; rasvakaivon linja tukkeutui ja nosti ulosteliejun kadulle Helsingissä

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2012 klo 14:55
Julkaisija: ACO Nordic Oy

RASVANEROTTIMET VAATIVAT SÄÄNNÖLLISTÄ HUOLTOA JA PESUA KERRAN KUUKAUDESSA


Monet ongelmat ja vahingot voitaisiin välttää, kun viranomaiset ja kiinteistön omistajat vaatisivat testattujen CE-merkittyjen rasvaerottimien käyttöä. Silloin voitaisiin olla varmoja, että säännöllisesti huollettuna laitteet puhdistavat jäteveden suunnitelmien mukaisesti. Ilman huoltoa eivät erottimetkaan toimi ikuisesti, kuten Suomessa usein ajatellaan.

Rasvanerottimien tyhjennys ja pesu tulee normin EN 1825 mukaan, tehdä vähintään kerran kuukaudessa. Tällä lievennetään myös rasvanerottimien hajuhaittoja. Helposti erotin jää pesemättä jos siinä ei ole sisäänrakennettua pesujärjestelmää, jolla pystytään eliminoimaan hajuhaitat.

Vaikka Suomi ei ole koskaan ollut mikään normien luvattu maa, loppukädessä ne kertovat kuitenkin minimivaatimukset, jotka laitteiden tulee täyttää. Esimerkiksi Saksassa noudatetaan normistojen vaatimuksia yksityiskohtaisesti, Saksassa myös valvotaan että rasvanerottimet huolletaan kerran kuussa. Huolto pitää sisällään tyhjennyksen, pesun ja anturin tarkistuksen.

Rakennuttajien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kannattaisi suosia Euroopan johtavien toimittajien tuotteita, koska ne suunnittelevat ja valmistavat tuotteensa normiston mukaisesti. ACOlla on myös rasvanerottimia, joissa on sisäänrakennetut pesulaitteet. Erottimien tyhjennys ja pesu hoituu silloin avaamatta erottimen kantta, jolloin hajutkin pysyvät erottimen sisällä. Nämä maksavat itsensä nopeasti takaisin, kun vain erottimia huolletaan määräysten mukaan.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Niklas Helminen, puh. 050 5318 633, niklas.helminen@aco-nordic.fi
Myyntijohtaja Mika Värränkivi, puh. 0400 782 314, mika.varrankivi@aco-nordic.fi


ACO Nordic on osa maailmanlaajuista, Saksassa vuonna 1946 perustettua ACO-konsernia, johon kuuluu 40 itsenäistä yhtiötä ympäri maailman. ACOn tuotteita valmistetaan 31 tuotantolaitoksessa 13 eri maassa. Taustalla on perheyritys, jolle muutkin arvot kuin taloudellinen tuotto ovat tärkeitä. Näitä ovat esimerkiksi toiminta paremman ympäristön ja huomisen puolesta. Toiminta Suomessa on alkanut vuonna 1989 Plastmo-sadevesijärjestelmien sekä valokatteiden myynnillä. ACO nimellä on toimittu Suomessa vuodesta 2004 lähtien. Tänä päivänä ACO tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman innovatiivisia, laadukkaita ja yhteensopivia rakennusalan tuotteita. Esteettisyys kuuluu hyvään arkkitehtuuriin ja siksi myös ACOn tuotteet ovat sopusoinnussa ympäristön kanssa. Lisätietoa: www.aco-nordic.fi
ACO Nordic - kohti parempaa huomista

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs