Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Arvorakennus Korkeavuorenkadulta uuteen käyttöön – Senaatti-kiinteistöt myy Ohranan talon

Senaatti-kiinteistöt

Arvorakennus Korkeavuorenkadulta uuteen käyttöön – Senaatti-kiinteistöt myy Ohranan talon

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2013 klo 08:00
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt käynnistää ilmoittautumisen tarjouskilpailuun Korkeavuorenkatu 21:ssä sijaitsevasta arvokiinteistöstä. Valtiolla ei ole rakennukselle enää käyttöä, joten valtion kiinteistöstrategian mukaisesti se on tarkoitus myydä. 

Vuonna 1889 valmistunut Axel Högbergin suunnittelema koristeellinen uusrenessanssitalo on suojeltu. Kuusikerroksinen rakennus on alkuperäiseltä käyttötarkoitukseltaan asuinrakennus, jossa oli pohjakerroksessa kaksi leipomoa ja myymälätilaa. 

Rakennuksella on rikas historia. Vuonna 1904 rakennuksen osti Venäjän valtio. Tsaarin salainen poliisi asettui taloon, jota alettiin kutsua Ohranan taloksi. Sisällissodan aikaan rakennus oli punakaartin hallussa kunnes vuoden 1917 jälkeen siirtyi Suomen valtiolle. Vuodesta 1921 rakennus on toiminut virastorakennuksena pääkäyttäjänään Puolustusministeriö. Marsalkka Mannerheimin työhuone on sijainnut talossa. Vuodesta 1939 rakennuksessa on toiminut Rajavartiolaitos. 

Rakennukseen tehtiin laaja peruskorjaus 1980-luvun lopulla. Sisätilat remontoitiin ajan vaatimusten mukaisesti säilyttäen kuitenkin myös mahdollisimman paljon vanhaa kuten arvokkaita porrashuoneita, kaakeliuuneja, peiliovia ja kattolistoja. Vanhan pihasiiven tilalle rakennettiin uudisrakennus. 

Kiinteistö rakennuksineen myydään julkisella tarjouskilpailulla kehitettäväksi.
Ensimmäisessä vaiheessa Senaatti-kiinteistöt kartoittaa mahdolliset ostajat pyytämällä kiinnostuneita ilmoittautumaan tarjouskilpailuun 28.8.2013 mennessä. Kesän aikana kohteeseen on mahdollista tutustua, ja olemassa oleva materiaali toimitetaan kiinnostuneille. Alkusyksystä käynnistetään tarjouskilpailun toinen vaihe, jossa kilpailuun ilmoittautuneilta pyydetään alustavat tarjoukset kohteesta. Senaatti-kiinteistöjen tavoitteena on sopia kohteen myynnistä esisopimus vuoden 2013 loppuun mennessä. 

Myytävä tontti on yhteensä 1 705 m² ja rakennuksen kerrosala on yhteensä noin
8 000 m². Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 28.8.2013. Tarkemmat tiedot löytyvät www.senaattimyy.fi –sivustolta.

Lisätiedot:
Esa Pentikäinen, esa.pentikainen@senaatti.fi, 050-300 6567

Liitetiedostot

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa on myös merkittävä määrä kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokasta kiinteistöomaisuutta kuten Kansallismuseo. Senaatti-kiinteistöt huolehtii hallinnassaan olevien kiinteistöjensä arvon säilymisestä yhteiskuntavastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Tuomme tilalle ratkaisut.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs