Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Are Sensus alentaa kustannuksia ja parantaa käyttäjätyytyväisyyttä

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Are Sensus alentaa kustannuksia ja parantaa käyttäjätyytyväisyyttä

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2014 klo 10:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Tiesitkö, että talotekniikkaratkaisu voi olla kiinteistössä selkeä kilpailuetu? Are Sensus takaa kiinteistön energiatehokkuuden, muuntojoustavuuden ja optimaaliset työolosuhteet eli se lisää tilojen kilpailukykyä. Ja mikä parasta, Are Sensuksen energiataloudellisuus voidaan osoittaa hankekohtaisesti simuloimalla.

Are Sensus on älykäs ja kokonaisvaltainen talotekniikkajärjestelmä, joka huolehtii tilojen lämmityksestä, jäähdytyksestä, ilmanvaihdosta ja valaistuksesta – energiatehokkaasti totta kai. – Valitsemalla Sensuksen, kiinteistön omistaja saa kerralla kokonaisvaltaisen, kiinteistön elinkaaren läpi kestävän talotekniikkaratkaisun. Samalla syntyy selvää säästöä, sillä Sensuksen avulla on mahdollista vähentää huomattavasti kiinteistön ostoenergian käyttöä. Olemme pitkäjänteisesti kehittäneet järjestelmää jo vuosikymmenen ajan eli sen toimivuus on taattu, Aren suunnittelupäällikkö Heikki Mäki kertoo.

Mäki kuitenkin muistuttaa, että rakennuksen energiatehokas lopputulos on muutakin kuin pelkkä tekninen ratkaisu. – Tarvitaan myös erilaisia toimintatapoja, työkaluja sekä eri alojen osaajien yhteistyötä eli koko ketjun on toimittava. Kokonaisuuden hallinta on yksi tärkeimmistä asioista, mutta luonnollisesti valittujen ratkaisujen on oltava myös taloudellisesti kannattavia. Siksi on pohdittava aina kohdekohtaisesti, millaiset ratkaisut soveltuvat parhaiten kuhunkin kiinteistöön.

Vertailutietoa päätöksenteon tueksi

Are Sensus -järjestelmän energian kulutuksen laskentaan onkin kehitetty nyt uusi käyttäjäliittymä energiakonsulttien käyttämään IDA-ICE laskentaohjelmaan. – Kyseessä on työkalu, jolla voidaan tehdä kohdekohtaiset laskelmat, mallintaa ja simuloida kohde. Näin voidaan osoittaa tilaajalle ratkaisujen energiataloudellisuus, mikä helpottaa päätöksentekoa. Se nopeuttaa myös vertailulaskelmien tekoa, sillä nyt voidaan vertailla projektitasolla Sensuksen ja vaihtoehtoisen talotekniikkajärjestelmän energiataloutta ja ympäristövaikutuksia, Mäki toteaa.

Ilmaisenergian hyödyt käyttöön

Aren Sensus-talotekniikkajärjestelmän ytimenä toimii matalaenergiakeskus, joka hallitsee kiinteistön kaikkia energiavirtoja.

- Sensuksen älykkyys perustuu ilmaisenergioiden tehokkaaseen hyödyntämiseen ja kierrättämiseen, jolloin kiinteistön ostoenergian käyttö vähenee. Näin voidaan madaltaa kiinteistön hiilijalanjälkeä ja tukea rakennuksille asetettuja ympäristövaateita. Uusiutuvia energianlähteitä – kuten kallioenergia, energiapaalut, ilmalämpöpumput sekä aurinkoenergia – voidaan ottaa käyttöön milloin tahansa rakennuksen elinkaaren aikana ilman että järjestelmää tarvitsee muuttaa. Tämä tuo turvallisuutta ja joustavuutta energian hinnan muuttuessa, Mäki kertoo. Järjestelmän hyödyt näkyvät luonnollisesti myös omistajan tai sijoittajan kukkarossa, sillä Aren kokemuksen mukaan Sensus-kohteiden lämmitysenergian ja talotekniikan sähkönkulutus vähenee 25 – 30 %. – Järjestelmä soveltuu toimisto- ja liikerakennuksiin, mutta myös oppilaitoksiin, hotelleihin, senioriasuntoihin sekä ylipäätään kohteisiin, joihin halutaan luoda terveelliset, turvalliset ja miellyttävät sisäolosuhteet, Mäki kertoo.

Tilojen muunneltavuus säästää kustannuksia

Sensus-järjestelmä tehostaa myös tilankäyttöä. – Sensus-tekniikka sijaitsee kattopaneeleissa, jolloin se mahdollistaa tilojen muunneltavuuden. Tilat on näin ollen helppo räätälöidä vuokralaisten vaihtuviin ja yksilöllisiin tarpeisiin, Mäki kertoo. Järjestelmä tukee näin kustannustehokkaasti monimuotoisia ja moderneja tapoja tehdä töitä.

Ideaali ratkaisu perusparannuskohteisiin

Mäki muistuttaa, että Sensus toimii oivallisesti myös perusparannuskohteissa ja arvokiinteistöissä. – Esimerkiksi 70-luvun kohteessa, jossa on matalat kerroskorkeudet, tilojen avaruus ei heikkene, sillä Sensus-ratkaisu on niin huomaamaton. Koska tekniikka ei näy ja tilojen pinnat säilyvät ehjinä, se soveltuu erinomaisesti myös vanhoihin arvokiinteistöihin. Samalla kohteet päivittyvät energiatehokkuutensa puolesta valtavalla loikalla tähän päivään.

Miellyttävät sisäolosuhteet a ja o

Energiatehokkuus ja muuntojoustavuus lisäävät luonnollisesti tilojen kilpailukykyä erityisesti vuokramarkkinoilla, mutta päivittäisessä työssä nousevat esille tilan käyttäjän näkökulmasta optimaaliset työolosuhteet, sisäilman laatu ja tilojen viihtyisyys. – Sopiva sisälämpötila, raikas ilma, ei vedon tunnetta, erinomainen valaistus ja hyvä akustiikka vaikuttavat tutkitusti myös työn tehokkuuteen, Mäki toteaa lopuksi.

Lisätietoa artikkelista ja yhteydenotot: http://bit.ly/OIJW4N
Julkaisija: Editori.fi

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs