Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Älylattia lisää turvallisuutta

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Älylattia lisää turvallisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2013 klo 07:00
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Ikääntyvien ihmisten hyvinvointi on tärkeää niin omaisille kuin hoitohenkilökunnalle.

Hoitotyössä teknologia on tullut avuksi ja älykkään lattian avulla saavutetaan merkittäviä kustannussäästöjä lisääntyneen turvallisuuden lisäksi.Suomalaiseen keksintöön perustuvasta Elsi Älylattiasta on saatu erinomaisia tuloksia. Aalto-yliopisto ja Helsingin kaupunki tutkivat Elsi Älylattiaa vuosina 2008-2012 ja hoitajien turhien seurantakäyntien vähenemisen ansiosta varsinaiseen hoitotyöhön saatiin lisää aikaa viidennes. Yöaikaiset kaatumiset vähenivät peräti 97 prosenttia, koska hoitajat tiesivät hälytyksen tullessa asukkaan olevan nousemassa ylös ja ehtivät ajoissa apuun. Myös päiväaikaiset kaatumiset vähenivät.

Ainutlaatuinen ratkaisu
Elsi Älylattioita on vuodesta 2008 asennettu yli tuhanteen asuntoon vanhainkodeissa ja palvelutaloissa ympäri Suomea. Kasvuodotukset ovat kovat ja tämän vuoden neljän miljoonan euron liikevaihto on tarkoitus kaksin-kolminkertaistaa lähivuosina.
– Aloitimme vuonna 2011 markkinoinnin Tanskaan ja nyt  lattia on siellä käytössä jo tuhannessa asunnossa. Seuraavaksi ovat vuorossa Norja ja Ruotsi sekä muu Eurooppa  ja Japani. Tuotteemme on herättänyt suurta kiinnostusta, sillä mitään vastaavaa ei ole muilla tarjottavana. Ikääntyvien ihmisten määrä kasvaa kuitenkin kaikissa maissa ja hoitoon käytettävistä resursseista on pula kaikkialla, selvittää Elsi Techologies Oy:n operatiivinen johtaja Palle Stevn taustoja erittäin lupaaviin markkinanäkymiin.

Näkymättömäksi jäävän Elsi Älylattian käyttöönotto on helppoa. Lattiapinnan alle asennetaan sensorikalvo, jossa ei ole kuluvia tai vaihdettavia osia. Käyttöjärjestelmällä voidaan ohjata lattian toimintoja tarpeen mukaan: asukkaan saapuessa kylpyhuoneen ovelle sinne syttyy valo, yöllä asunnosta poistuminen tai murtautuminen sisään aiheuttaa hälytyksen jne.
      
Tukee itsenäistä asumista
Suomen myynnistä ja asiakaspalvelusta vastaava Ailukka Hovi kertoo järjestelmän soveltuvan loistavasti myös yksityiskoteihin ja tukevan näin itsenäistä asumista.
– Huolissaan olevat lapset saavat Älylattian avulla automaattisesti tiedon vanhempansa hyvinvoinnissa tapahtuneista muutoksista, esim. kaatumisesta reaaliaikaisesti ja apu voidaan hälyttää paikalle. Kameraton järjestelmä takaa kuitenkin yksityisyyden.
 
Uutta tulossa
Älylattia mahdollistaa paljon ja yrityksessä kehitetäänkin uutta koko ajan. Alkuvuodesta markkinoille on tulossa langaton Elea, joka voidaan asentaa riskialttiille alueelle, esimerkiksi kylpyhuoneeseen. Se on edullinen, seinälle sijoitettava järjestelmä, jonka voi itse asentaa.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/19gqT3O

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs