Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kiinteistöt » Ajoneuvokaluston automaattinen pölynpoistolaitteisto voitti Ideasavo2011 -liikeideakilpailun

Miktech Oy

Ajoneuvokaluston automaattinen pölynpoistolaitteisto voitti Ideasavo2011 -liikeideakilpailun

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2011 klo 14:30
Julkaisija: Miktech Oy

Etelä-Savon maakunnallisessa Ideasavo 2011 –liikeideakilpailussa palkittiin neljä ideaa, joista parhaalle ojennettiin 10 000 euron rahapalkinto. Toinen 5 000 euron palkinto jaettiin kolmen kilpailuehdotuksen kesken. 

Ensimmäisen palkinnon voitti Arto Sepänmaa, toiseksi tullut Observis Oy sai 2 500 euron palkinnon, kolmas sija jaettiin Short Rest Solutions Oy:n ja Marjo Heimosen kesken.

Niinimäki RDPS/Arto Sepänmaa on kehittänyt laitteiston ajoneuvokaluston automaattiseen pölynpoistoon. Raadin mukaan idea on pitkälle viety ja valmis kaupallistettavaksi. Tuote on toteutettu innovatiivisesti ja sille on olemassa selkeä globaali markkina.
Observis Oy valmistaa mittaustiedon hallintapalveluita. Tiedän kerääminen analysointi ja jakaminen tapahtuu verkon kautta.
Raati piti liikeideaa nykyaikaisena ja palvelukonseptia helposti monistettavana. Tiedon myyminen on kasvava bisnesalue, ja sovelluskohteita idealle on löydettävissä paljon.
Short Rest Solutions Oy on rakentanut konseptin, joka tarjoaa matkustajille turvallisen lepomahdollisuuden erityisesti lentokentillä.
Idea on raadin mukaan hyvin kehityskelpoinen ja lähtenyt liikkeelle selvästä tarpeesta ja ongelmasta. Ainutlaatuisella idealla todettiin olevan mahdollisuuksia myös kansainvälisillä markkinoilla.
Marjo Heimonen on kehittänyt aktivoivan pelin, jossa kilpailijat matkustavat esimerkiksi Etelä-Savossa erilaisia vihjeitä seuraten ja tehtäviä suorittaen.
Raati piti erilaisesta ideasta ja uudenlaisesta lähestymistavasta. Peliä voidaan hyödyntää mm. kaupunki- ja aluemarkkinoinnissa. ’Hieno ja yksinkertainen innovaatio, joka on helppo tuotteistaa ja monistaa’, totesi palkintoraati perusteluissaan.


Miktech Oy:n järjestämässä Ideasavo 2011 –liikeideakilpailussa etsittiin uusia, eteläsavolaisia palvelu- ja tuoteinnovaatioita ja liikeideoita. Kilpailuehdotuksia tuli kaikkiaan 144, joista raati valitsi perusteellisempaa tarkasteluun vajaa 30 ideaa.
Palkintoraatiin kuuluivat toimitusjohtaja Merja Auvinen Savonlinnan Osuuspankista, johtaja Pekka Hietala Canelco Capital Oy:stä, varatoimitusjohtaja Juha Ropponen Miktech Oy:stä sekä professori Markku Virtanen Aalto-yliopistosta.


Lisätietoja:
kehityspäällikkö Marjo Niittuaho-Nastolin, puh. 0440 361 615, s-posti: marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi

Miktech Oy edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden liiketoiminnan kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs