Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kemianteollisuus » Tehokas ja ympäristöystävällinen Sioo-puunkäsittely vaikuttaa jopa kymmenen vuotta

Pilgrim Oy

Tehokas ja ympäristöystävällinen Sioo-puunkäsittely vaikuttaa jopa kymmenen vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2014 klo 11:35
Julkaisija: Pilgrim Oy

Uusi Pohjoismaisiin olosuhteisiin luotu Sioo –käsittely on sataprosenttisen ympäristöystävällinen, vesiohenteinen ja tehokas fossilisoiva menetelmä puupintojen hoitoon ja suojaukseen

Kaksivaiheinen patentoitu menetelmä takaa pitkäaikaisen suojan

Rakennus-, remontointi- ja kodinhoitotuotteiden tukkukauppaan erikoistuneen Rakennuskemia Oy:n edustama Sioo-puunkäsittely on maailmanuutuus, joka ratkaisee ulkopintojen puunsuojauksen perinteiset ongelmat. Sioo -teknologia on kehitetty Pohjoismaisiin oloihin soveltuvaksi laaja-alaisen tutkimuksen ja yli 15 vuotta kestäneen käytännön työn tuloksena Ruotsissa. Sioo –menetelmän teho perustuu mekaaniseen vaikutukseen ilman biosidejä (myrkkyjä). Kaksivaiheisen, patentoidun Sioo-käsittelyn ansiosta puu säilyy pitkään vaaleana ja puhtaana, Sioo -käsittelyn kestoikä on jopa 10 vuotta. 

Sioo-käsittely sopii kaikkiin paikkoihin, joihin halutaan kaunis, puhdas ja vaalea puupinta tai missä tarvitaan tehokasta suojausta likaa vastaan. Sioo soveltuu etenkin ulkoterassien, laiturien ja piharakenteiden suojaukseen. Muita käyttöalueita ovat puutarhakalusteet, aidat ja ulkotilojen puupinnat. Sioo pitää puun kuivana, jolloin pinta pääsee tuulettumaan. Käsittely ehkäisee halkeilua ja tikkuuntumista. Puupinnasta tulee sekä tiivis että pehmeä ja miellyttävä kävellä.

Sioo -käsittelyn jälkeen pinta saa kullanruskean värin. Joutuessaan kosketuksiin kosteuden kanssa alkaa pinta harmaantua 3-8 viikon kuluttua. Värisävy syvenee asteittain ja muuttuu yhä harmaammaksi kovettumisprosessin myötä, joka saattaa kestää 6-12 kk. Lopputuloksena on kaunis ja tasainen hopeanharmaa värisävy. Myös vanhat tummuneet puupinnat saadaan uuden näköiseksi Sioo-käsittelyllä.

Terassien koko kasvaa

”Kelomaiset ja luonnonmukaiset puupinnat ovat vahvassa nousussa Ruotsissa. Tämä hopeanharmaata suosiva trendi on rantautunut myös Suomeen. Toinen voimistuva trendi on terassien kokoluokan jatkuva kasvu, jonka johdosta terassien ylläpito vaatii entistä enemmän aikaa ja huolenpitoa. Tämä kehitys on lisännyt tarvetta Sioon kaltaisille helppokäyttöisille, pitkäikäisille ja kustannustehokkaille puunsuojatuotteille,” tiivistää Rakennuskemia Oy:n toimitusjohtaja Mikko Ikonen.

Helppokäyttöisyyttä ja pitkäikäisyyttä

Nopeasti kuivuvia Sioo –tuotteita on helppo käsitellä ja levittää. Levitysvaihe vaatii vain +5 asteen lämpötilan ja kuivat olosuhteet. Kyllästys voidaan tehdä kokonaisuudessaan saman päivän aikana ja pinnalle voi astua jo tunnin kuluttua käsittelystä. Sioo soveltuu erityisen hyvin lehtikuusen ja painekyllästetyn puun käsittelyyn.

Ennen käsittelyä pinta puhdistetaan öljystä, maalista ja liasta yms. Tämä on tärkeää kun käsitellään vanhempia/öljyttyjä ulkoterasseja. Kuiva alusta käsitellään Sioo Pohjusteella (vaihe1) kahteen kertaan. Kun Sioo Pohjuste on kuivunut vähintään neljä tuntia, pinta käsitellään Sioo Säänsuojalla (vaihe2).

Kyllästyksen ensimmäisessä vaiheessa Sioo Pohjuste tunkeutuu syvälle puuhun ja kristallisoituu muodostaen kiinteitä piikiteitä puurakenteeseen. Toisessa vaiheessa Sioo Säänsuoja tunkeutuu myös syvälle puuhun sinetöiden yhteisvaikutuksen ja estäen veden pääsyn puun sisään. Sioo Pohjuste ja Sioo Säänsuoja muodostavat yhdessä Sioo -kyllästyksen tehostaen toistensa vaikutusta.

Paras lopputulos varmistetaan toisella pintakäsittelyllä 10-14 kuukauden kuluttua. Silloin levitetään vaiheen 2 Sioo suojausaineen toinen levityskerta. Silloin aineet ovat kovettuneet ja käsittely kiinnittää pinnan kestämään jopa 10 vuotta. Jos hopeanharmaa pinta naarmuuntuu, sitä käsitellään uudelleen säänsuoja-aineella, jolloin vaalea pinta palautuu muutamassa kuukaudessa.  Ensimmäisen vuoden aikana pintaan saattaa nousta valkoista ”nukkaa”. Tämä on ensimmäisestä käsittelystä jäänyttä ylimääräistä nestettä. Se huuhtoutuu pois sateen myötä tai voidaan harjata pois kuivalta pinnalta.

Puunkäsittelyyn käytettävä Sioo –tuotteiden menekki / m2 vaihtelee puulajista, pintarakenteesta ja kohteen iästä riippuen. Sioo -tuotteita myydään 3 ja 5 litran purkeissa. Tarjoamme mahdollisuuden tutustua Sioo- puunkäsittelyaineisiin ja testaamaan niiden vaikutusta omavalintaiseen kohteeseen. Testituotteita on rajallinen määrä joten ilmoitathan mielenkiinnostasi hyvissä ajoin.

Kuvalinkit:  www.sioo.fi 

Lisätietoja Sioo -asiantuntijaltamme:
Rakennuskemia Oy
Risto Immonen
Puh: 040-581 0269
email: risto.immonen@rakennuskemia.fi
www.rakennuskemia.fi

Rakennus-, remontointi- ja kodinhoitotuotteiden tukkukauppaan erikoistunut Rakennuskemia Oy toimii Suomessa ja ulkomailla. Rakennuskemian omien RK, Plasterplug, Quickloader, sekä Timpuri -brändien lisäksi yhtiö edustaa Bison, Mellerud, Ultrament, Tytan ja Sioo –brändejä. Rakennuskemia keskittyy ammattilaisille ja kuluttajille suunnattuihin rakentamisen, remontoinnin ja kodinhoidon tuotteisiin. Kaikki tuotteet on valittu huolellisesti vastaamaan loppukäyttäjien tarpeita. Rakennuskemia tarjoaa yksilöllisiä  käyttökokemuksia viimeisimmän kehityksen mukaisilla  tuotteilla kussakin edustamassaan kategoriassa.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs