Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kemianteollisuus » ”SHOKit ovat täydellinen työkalu talouskasvun vauhdittamisessa”

SHOK Summit

”SHOKit ovat täydellinen työkalu talouskasvun vauhdittamisessa”

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2012 klo 16:58
Julkaisija: SHOK Summit

Tiedotusvälineille 25.4.2012

”SHOKit ovat täydellinen työkalu talouskasvun vauhdittamisessa”

SHOK Summit -seminaarissa esiteltiin yli 60 konkreettisia SHOK-tulosta

”SHOKit ovat täydellinen työkalu Suomen talouskasvun vauhdittamiseksi ja vaihtotaseen tasapainottamiseksi”, valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen aloitti puheenvuoronsa keskiviikkona 25.4. järjestetyssä SHOK Summitissa. ”Myös hallitus on valmis tukemaan kestävää kasvua poikkeuksellisinkin toimenpitein. Haasteena on kuitenkin se, että meidän tulisi oppia hyödyntämään nopeammin ja ketterämmin myös muualla aikaansaatua osaamista, kaikkea ei tarvitse eikä voi keksiä itse”, Heinonen jatkoi.

Järjestyksessään toinen SHOK Summit -seminaari järjestettiin Helsingissä, Marina Congress Centerissä. Päivän muita puhujia olivat mm. Irlannin tutkimuksesta ja innovaatioista vastaava ministeri Sean Sherlock, Cargotecin toimitusjohtaja Mikael Mäkinen, Valion johtaja, professori Tiina Mattila-Sandholm sekä Jyväskylän yliopiston rehtori, professori Aino Sallinen. Puheenvuoroissa yhdeksi teemaksi nousi avoimen innovaatiotoiminnan merkitys. Myös pitkäjänteistä investointia innovaatiotoimintaan puhujat pitivät välttämättömänä.

”Rakennamme parhaillaan maailman suurinta lastinkäsittelylaitteiden kehitys- ja testauskeskusta Tampereelle, siellä on eniten osaamista. Edellisen taantuman aikana teimme päätöksen, että jatkamme investointia tuotekehitystoimintaamme myös silloin, kun tiedossa on muutama laihempi vuosi - leikkaaminen olisi pahinta, mitä voisi tehdä. SHOK-yhteistyöstä löytyvät kaikki ne elementit, joita tarvitsemme tutkimus- ja kehitystoiminnassamme”, Mikael Mäkinen totesi.

Tiina Mattila-Sandholm puolestaan haastoi SHOK-toimijoita astumaan ulos mukavuusalueeltaan: ”En halua nähdä enää yhtään professoria, joka katsoo yritysihmisten häiritsevän tutkimusta. Enkä halua nähdä yhtään yritysihmistä, joka ei käy tieteellisissä seminaareissa.”

Kaikille SHOKeille ajateltavaa antoi Kalifornian yliopiston professori John Zysman, jonka mielestä erilaiset ICT-pohjaiset palvelut ovat Suomen kaltaisille rikkaille ja pienille valtioille menestyksen avain. ”Olemassa olevia tietovarastoja pitää käyttää tehokkaasti ja rakentaa palveluita jotka aidosti hyödyttävät ihmisiä. Lisäksi hyödyntäkää pilvialustoja, myös innovaatiotoiminnassa”, Zysman kannusti.

Tämänkertaisen SHOK Summitin painopiste oli tuloksissa: Tulostorilla oli esillä kaikkiaan 48 konkreettista tulosta, jotka vaihtelivat tablettijulkaisuista innovatiivisiin mittausantureihin. Lisäksi SHOK-toimintaan osallistuvien yritysten puheenvuoroissa kuultiin lukuisia esimerkkejä siitä, miten tämänkaltainen yhteistyö on hyödyttänyt niin pieniä ja keskisuuria kuin suuria ja kansainvälisiäkin yrityksiä.

Joka toinen vuosi järjestettävän SHOK Summitin järjestäjinä olivat kaikki kuusi SHOK-yhtiöitä: Metsäklusteri Oy, Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy, metalli- ja konepajateollisuudelle omistautunut FIMECC Oy, energia- ja ympäristöalan CLEEN Oy, terveys- ja hyvinvointialan SalWe Oy ja rakennettuihin ympäristöihin keskittyvä RYM Oy. Paikalla oli kaikkiaan 600 elinkeinoelämän, teknologiateollisuuden ja tutkimusmaailman vaikuttajaa keskustelemassa ja jakamassa näkemyksiään siitä, mihin Suomi on menossa ja pitäisikö suuntaa muuttaa.

Lisätietoja:

Ari Ahonen, toimitusjohtaja, RYM Oy
ari.ahonen(at)rym.fi

Christine Hagström-Näsi, toimitusjohtaja, Metsäklusteri Oy
christine.hagstrom-nasi(at)forestcluster.fi

Harri Kulmala, Fimecc Oy
harri.kulmala(at)fimecc.com

Reijo Paajanen, toimitusjohtaja, Tivit Oy
reijo.paajanen(at)tivit.fi

Saara Hassinen, toimitusjohtaja, SalWe Oy
saara.hassinen(at)salwe.fi

Tommy Jacobson, toimitusjohtaja, Cleen Oy
tommy.jacobson(at)cleen.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs