Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kemianteollisuus » Oras Investin vuosi: 2014 VAKAA TULOS JA VAHVISTUVA TASE

Oras Invest

Oras Investin vuosi: 2014 VAKAA TULOS JA VAHVISTUVA TASE

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2015 klo 08:44
Julkaisija: Oras Invest

Perheyhtiö ja teollinen omistaja Oras Invest Oy eteni vuonna 2014 vakaasti läpi epävarman toimintaympäristön. Oras Investin omistusten Oras Groupin, Uponorin, Tikkurilan ja Kemiran yhteenlaskettu liikevaihto kohosi neljään miljardiin euroon, ja ne työllistivät yli 13 000 ihmistä 40 maassa.

Oras Investin tulos vuonna 2014 pysyi vakaana ja oli 27,7 miljoonaa euroa (27,4 vuonna 2013). Oman pääoman suhde kokonaispääomaan vahvistui 81 prosenttiin (76) ja nettovelkaantumisaste supistui 23 prosenttiin (30).

Yhtiön nettovarallisuus (Net Asset Value) oli 732 miljoonaa euroa (776). Osinkovirta omistuksista oli ennallaan, 33 miljoonaa euroa (32). Omistajan kokonaistuotto (Total Shareholder Return) oli -6 prosenttia (26).

”Jatkoimme yritystemme kehittämistä aktiivisella hallitustyöllä hyvässä yhteistyössä yritysten johdon kanssa. Keskitymme edelleen vesi- ja rakennustoimialoihin. Kaikki yrityksemme pystyivät tehokkaasti mukautumaan markkinoiden muutoksiin, vaikka liikevaihtoihin kohdistui kova paine”, kertoo toimitusjohtaja Jari Paasikivi.

Oras Group saattoi valmiiksi rakenteellisen integraation, ja sen ensimmäinen kokonainen tilikausi saksalaisen Hansan oston jälkeen oli tulokseltaan erinomainen. Oras Group on merkittävä eurooppalainen kehittyneiden vesikalusteiden valmistaja, ja siihen kuuluu kaksi brändiä, Oras ja Hansa. Oras Invest omistaa Oras Groupin kokonaan.

Uponor, yksi johtavista Euroopan ja Pohjois-Amerikan talotekniikkajärjestelmien toimittajista ja yhdyskuntatekniikan putkijärjestelmien markkinajohtaja Pohjoismaissa, kasvoi yli miljardin euron liikevaihtoon ja paransi liikevoittoaan, mikä johtui lähinnä hyvästä kehityksestä Pohjois-Amerikassa. Oras Investin omistus Uponor Oyj:stä on 23 prosenttia.

Kemiran liikevaihto pieneni yritysmyyntien takia, mutta liikevoitto pysyi samalla tasolla ilman kertaluonteisia eriä. Globaali kemianyhtiö palvelee runsaasti vettä tarvitsevia teollisuudenaloja kestävin periaattein. Oras Investin omistus Kemira Oyj:stä on 18 prosenttia.

Tikkurilan vuotta leimasi epävarmuus Venäjän ja Ukrainan markkinoilla. Geopoliittinen myllerrys pienensi liikevaihtoa, mutta liikevoittotaso pysyi hyvänä. Oras Invest omistaa Tikkurila Oyj:stä 18 prosenttia.  

Kemiran ja Tikkurilan nettovelka-aste pysyi lähes ennallaan, ja muiden yhtiöidemme velka keveni selvästi.

”Oras Invest on aloittanut 70-juhlavuotensa perheyrityksenä haastavilla eurooppalaisilla markkinoilla. Jatkamme työtämme yritystemme sitoutuneena ja aktiivisena kehittäjänä, luoden kestävää kasvua ja lisäarvoa pitkällä tähtäimellä”, Paasikivi linjaa.

Lisätiedot:

Jari Paasikivi, puh. 010 2868 112, jari.paasikivi@orasinvest.fi

Oras Investin vuosikertomus 2014  www.orasinvest.fi

Perheyritys Oras Investillä on 70 vuoden perinteet teollisessa yrittäjyydessä. Nykyiset teolliset omistukset ovat Oras Groupissa, Uponorissa, Tikkurilassa ja Kemirassa. Vuoden 2014 lopussa Oras Investin nettovarallisuus oli 732 miljoonaa euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs