Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kemianteollisuus » Monipuolistunut Chemplant-koetehdas palvelee tutkimusta ja koulutusta

Centria-ammattikorkeakoulu

Monipuolistunut Chemplant-koetehdas palvelee tutkimusta ja koulutusta

Tiedote.
Julkaistu: 25.04.2013 klo 14:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulun tiloissa Kokkolassa toimiva Chemplant - kemian koetehdas on laajentunut entistä monipuolisemmaksi kokonaisuudeksi. Chemplant palvelee monipuolisesti yritysten vaativaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa ja toimii sen lisäksi tutkintoon johtavan koulutuksen oppimisympäristönä.

Varsinkin pk-yrityksillä on harvoin mahdollista itse investoida Chemplantin tapaiseen korkeatasoiseen tutkimus- ja tuotekehitysympäristöön. Chemplantin avulla yritykset ja tutkimusorganisaatiot voivat testata olemassa olevia ilmiöitä tai hyödyntää koetehdasta tuotekehityksessään.

- Yritykset ovat jo tehneet koetehtaassa joitakin koeajoja, ja palaute on ollut positiivista. Chemplantin potentiaalisia kohderyhmiä ovat Kokkolassa toimivat kemianteollisuuden suuryritykset mutta myös eri toimialoja edustavat yritykset niin Keski-Pohjanmaalla, muualla Suomessa kuin jopa kansainvälisesti, kertoo projektipäällikkö Risto Puskala.

Chemplantin toiminnallisena ytimenä ovat kaksi pilot-mittakaavan reaktoria. Ilmiöitä ja prosesseja on mahdollista skaalata koetehdasmittakaavasta aina tehdasmittakaavaan saakka. Chemplant-koetehtaassa voidaan tutkia esimerkiksi sekoitus- ja saostusilmiöitä, aineensiirtoon liittyviä ilmiöitä sekä mekaanisia prosesseja. Koetehdasta palvelee laboratorioympäristö, joka mahdollistaa laboratoriomittakaavassa tehtävät kokeet ennen varsinaista pilotointia.

Koulutuskäytössä Chemplant on korkeatasoinen tehdasmainen oppimisympäristö.

- Eikä tämä rajoitu ainoastaan koulutusorganisaatioiden tarpeisiin, vaan Chemplant soveltuu mainiosti myös yritysten oman henkilökunnan koulutukseen, muistuttaa Puskala

Koetehtaan laajennuksen kustannusarvio on noin 600 000 euroa. Hanke on saanut tukea Euroopan aluekehitysrahastolta ja päärahoittajana on toiminut Keski-Pohjanmaan liitto. Osarahoittajina ovat toimineet Kokkolan seudun kehitys, Centria ammattikorkeakoulu sekä alueen yritykset.

Kuva: Chemplant-koetehdas palvelee yritysten vaativaa tutkimus- ja kehitystoimintaa. Kuvassa projektipäällikkö Risto Puskala (kuva: Jorma Uusitalo)

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Risto Puskala, risto.puskala@centria.fi, 044 725 0325

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Liitetiedostot

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs