Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Ystävyyskaupunkien nuoret kokoontuvat Lahdessa

Lahden kaupunki

Ystävyyskaupunkien nuoret kokoontuvat Lahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2015 klo 10:17
Julkaisija: Lahden kaupunki

Pohjoismaisten nuorten ystävyyskaupunkiviikko, NOVU2015, järjestetään Lahdessa 27.6.–3.7. Viikko vietetään kaupunkileirillä, jonka ohjelmassa on nuorisokulttuuria, seminaarityöskentelyä ja suomalaista kesänviettoa.

Osallistuvat nuoret ovat hakeneet ja tulleet valituiksi mukaan NOVU2015-viikolle omista kotikaupungeistaan. Yhteensä nuoria on 70, joista lahtelaisia 17. NOVU-viikolle osallistuu myös nuorisonohjaajia sekä poliitikko- ja virkamiesedustajia jokaisesta Lahden pohjoismaisesta ystävyyskaupungista. Lisäksi mukana on Lahden Pohjola-Norden ry.

NOVU-viikon järjestelyistä vastaavat vuorovuosina Islannissa Akureyri, Norjassa Ålesund, Suomessa Lahti, Tanskassa Randers ja Ruotsissa Västerås. Viikon tavoitteena on vahvistaa nuorten tietoisuutta pohjoismaisesta yhteistyöstä ja kulttuurista.

Nuorten ystävyyskaupunkiviikkoja on järjestetty NOVU-nimellä vuodesta 1988 saakka. Yhteistyö alkoi kuitenkin jo 1950-luvulla pohjoismaisen nuorisonohjaajaviikon nimellä.

Lisätietoja

Virpi Rantanen
Lahden kaupungin nuorisopalvelut
p. 050 518 4498
virpi.rantanen@lahti.fi
www.novu2015lahti.net

Viikon ohjelmatiedot ovat osoitteessa www.novu2015lahti.net.
Vaikka nuorille ja aikuisille on omat viikko-ohjelmansa, sisältävät ne osittain yhteisiä ohjelmanumeroita. Esimerkiksi maanantaina 29.6. kello 10–13 järjestetään kaikille NOVU-viikon osallistujille yhteinen Lahti Sightseeing nimellä Lahti City Race, jonka leikkimieliseen kaupunkisuunnistukseen osallistuvat nuorten kanssa myös virkamiehet ja poliitikot.

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs