Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Ympäristöviikon haastekampanja tuotti hienot tulokset, ympäristö kiittää!

Lahden kaupunki

Ympäristöviikon haastekampanja tuotti hienot tulokset, ympäristö kiittää!

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2016 klo 11:01
Julkaisija: Lahden kaupunki

20-vuotiaan Ympäristöviikon haastekampanjaan saatiin reilusti yli sata vastausta. Koska joukossa oli myös kokonaisia koululuokkia ja työporukoita, osallistujia kampanjalla oli lopulta useita satoja. Kampanjaan osallistumistapoja oli lukuisia, suosituimpina mm. roskien keräys luonnosta ja viisas liikkuminen. Pelkästään roskia kerättiin yhteensä yli 100 tuntia, joten roskia saatiin luonnosta pois todella huomattava määrä. Useat osallistuneista vaihtoivat viikoksi auton pyörään tai kävelyyn, tai kulkivat työmatkat kimppakyydillä. Jotkut osallistujat poistivat haitallisia vieraslajikasveja luonnosta tai kieltäytyivät kokonaan muovipussien käytöstä. Linnunpönttöjä nikkaroitiin huikeat 79 kappaletta ja muutama siilinmökkikin syntyi osallistujien käsissä.

Kaikkien haasteen palauttaneiden kesken arvottiin 30 kappaletta jumppapusseja, jotka Lahden Nuorisopalveluiden kädentaitopajan työllistetyt nuoret ompelivat Grano Oy:n lahjoittamasta ylijäämämateriaalista, käyttämättä jääneistä katuviireistä. Ympäristöviikon tiimi kiittää kaikkia osallistujia ja onnittelee kaikkia arvonnassa voittaneita.

Ympäristöhaastekampanja käynnistyi Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2016 ja kesti aina syyskuun loppuun asti. Ympäristöviikon haastekampanjan tarkoituksena oli aktivoida niin yksityisiä ihmisiä, yhdistyksiä kuin yrityksiäkin tekemään pieniä ja suuria tekoja ympäristömme hyvinvoinnin, puhtauden ja viihtyisyyden edistämiseksi. Ympäristöviikon tiimi toivoo, että ihmiset jatkavat hyviä tekojaan luonnon hyväksi.


Lisätietoa Ympäristöviikosta ja haastekampanjasta

Kestävän kehityksen ohjaaja
Sari Knuuti
sari.knuuti@lahti.fi, p. 050 387 8735

Lahden kaupunki, tekninen ja ympäristötoimiala
Ympäristökehitys, hallintopalvelut
Askonkatu 2, 15100 Lahti

www.ymparistoviikko.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs