Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Yleisökävelyllä eniten kannatusta sai siilojen tilalle rakennettava erillinen uudisrakennus

Vaasan kaupunki

Yleisökävelyllä eniten kannatusta sai siilojen tilalle rakennettava erillinen uudisrakennus

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2016 klo 10:29
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Vaasan kaupungin kaavoitus järjesti yleisökävelyn siilojen alueella torstaina 16.6.2016. Tilaisuudessa tutustuttiin kaavaluonnoksiin, joissa esitetään kolmea vaihtoehtoa alueen tulevalle käytölle. Yleisö sai kertoa mielipiteensä siilojen tulevaisuudesta.

Sateesta huolimatta siilojen yleisökävelylle osallistui parikymmentä kiinnostunutta. Kaavoitusarkkitehti Anne Majaneva esitteli kävelyllä siilojen rakentamisen historiaa, kaavamuutoksen taustoja ja parhaillaan nähtävillä olevia kaavaluonnoksia.

Sisätiloissa Academillissä asiat esitettiin myös kuvina, jonka jälkeen käytiin keskustelua. Lopuksi esiteltiin yhteenveto osallistujien jättämistä mielipiteistä.


Siilojen purkaminen korostui - Museokadun ja merinäköalan avautumisesta pidettiin

Mielipiteissä korostui vahvasti siilojen purkaminen. Siilot koetaan paikkaan sopimattomaksi, liian suureksi ja ympäristöstään poikkeavaksi. Esitetyistä luonnosvaihtoehdoista erillinen uudisrakennus sai eniten puoltavia ääniä.

Museokadun ja merinäköalan avautuminen koettiin hyväksi asiaksi. Useissa mielipiteissä toivottiin Museokadun avaamista vielä leveämpänä ja uudisrakennuksen sijoittamista puistoalueelle, jolloin sen tulisi olla esitettyä matalampi.


Säilyttämisellä tai osittaisella purkamisellakin kannattajansa

Siilojen säilyttämistä puolustaviakin mielipiteitä esitettiin. Niissä korostettiin, että siilot on jo suojeltu kaavassa ja ne ovat arvokasta teollisuusympäristöä. Lisäksi pohdittiin, voisiko purkaminen mennä läpi oikeusasteissa. Mikkelissä Museovirasto voitti siilojen suojelua koskevan kiistan.  

– Siiloihin rakentaminen koettiin mielenkiintoisena mahdollisuutena. Rohkeimmat esittivät jopa osittaista purkamista, viherjulkisivujen rakentamista ja hotellikäyttöä, kertoo Majaneva.


”Miksi siilojen paikalle ei tule vain katua tai puistoa?”

Keskustelussa kysyttiin, miksi siilojen paikalle ei voisi kunnostaa katua ja puistoa, ja miksi kaupungin on saatava tuloja alueesta.

Majanevan mukaan kaupungin tavoitteena on saada alue järkevään käyttöön. – Tässä taloustilanteessa puiston ja kadun rakentaminen on kestämätön vaihtoehto. Pelkät purkukustannukset ovat vähintään 1,5 miljoonaa euroa, kertoo Majaneva.


Tavoitteena lainvoimainen kaava 2017

Tilaisuudessa esitettiin myös kysymys siitä, miten nopeasti voidaan odottaa ratkaisuja pitkään avoinna olleen asian suhteen. Kaupungin tavoite on lainvoimainen kaava tällä valtuustokaudella. Se on mahdollista saavuttaa, jos matkaan ei tule yllättäviä mutkia.

Syksyllä alkaa kaavaehdotuksen valmistelu tulleiden lausuntojen, mielipiteiden ja mahdollisten uusien selvitysten pohjalta.

Majanevan mukaan yleisökävelystä saatiin hyvät ensikokemukset ja palautteet. Vastaavia kävelyitä järjestetään varmasti muissakin kohteissa tulevaisuudessa.

Asemakaavaluonnokset ovat nähtävissä
1.7. asti osoitteessa www.vaasa.fi/kaavoitus/ak1057

Lisätietoja: Kaavoitusarkkitehti Anne Majaneva, anne.majaneva@vaasa.fi, 040 743 8149

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs