Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Yhdistyville kunnille tarjolla tukea talouden tasapainottamisselvityksiin

Valtiovarainministeriö

Yhdistyville kunnille tarjolla tukea talouden tasapainottamisselvityksiin

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2014 klo 11:34
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö tarjoaa kuntaliitospäätöksen tehneille kunnille avustusta talouden tasapainottamisselvitysten kustannuksiin. Avustus koskee kuntaliitostilanteita, joissa liitospäätöksen tehneiden kuntien joukossa on yksi tai useampi taloudeltaan kriisiytynyt tai kriisiytymässä oleva kunta.

Taloudellinen tuki on osa kuntauudistuksen muutostukea. Avustusta myönnetään talouden tasapainottamisselvitysten kustannuksiin ennen liitoksen toteutumista, kun uusi kunta tekee ensimmäistä talousarviotaan.

Tarkoituksena parantaa uuden kunnan taloudellisia edellytyksiä

Selvityksen tulee sisältää toimet, joilla uuden kunnan talous on tasapainossa toiminnan käynnistyessä.

Tuki on tarkoitettu ensisijaisesti kunnille, joissa yhdistymisselvitykset ja yhdistymisesitykset on tehty laissa säädettynä selvitysaikana. Tarvittaessa tukea voidaan kuitenkin myöntää myös kuntaliitostilanteisiin, joissa kuntien esitykset kuntaliitoksesta tehdään tämän jälkeen.

Tukea voidaan maksaa talouden tasapainottamisselvityksen valmisteluun ja suunnitteluun. Työn voi tehdä konsultti tai muu ulkopuolinen selvitysselvityshenkilö, tai se voidaan tehdä kunnan omana työnä. Avustusta voidaan myöntää kuntien viranhaltijavalmisteluun siltä osin, kun pystytään osoittamaan valmistelun koskevan tasapainottamisselvitystä.

Valtiovarainministeriö tukee kutakin selvitystä enintään 10000 eurolla.

Avustuksen hakeminen

Tukea haetaan erikseen vuosina 2014, 2015 ja 2016 valtiovarainministeriön kunta- ja aluehallinto-osastolta, joka arvioi tuen tarpeen tapauskohtaisesti. Selvitysavustuksen vuotta 2014 koskeva hakuaika päättyy 15.7.2014. Avustuspäätökset tehdään elokuun aikana.

Kuntien on toimitettava selvitystyön päätyttyä uuden kunnan talouden tasapainottamisselvitys ja taloussuunnitelma valtiovarainministeriöön viimeistään 31.12.2014.

Avustuksen saaminen ei poista kunnan oikeutta muihin kuntarakennelain mukaisiin taloudellisiin tukiin.

Hakulomake on valtiovarainministeriön verkkosivuilla osoitteessa www.kuntauudistus.fi. Valtiovarainministeriö pyytää toimittamaan selvitysavustusta koskevat hakulomakkeet liitteineen sähköisesti osoitteella valtiovarainministerio(at)vm.fi.

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Vesa Lappalainen, p. 02955 30389

etunimi.sukunimi@vm.fi

Liitetiedostot

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs