Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Yhdistymishallitus käsittelee Kisapuiston uudistamista

Lahden kaupunki

Yhdistymishallitus käsittelee Kisapuiston uudistamista

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 16:47
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden ja Nastolan yhdistymishallitus käsittelee 21. joulukuuta Kisapuiston kunnostamista. Yhdistymishallitukselle esitetään, että Kisapuiston uudistamisesta tehdään ensi vuoden aikana suunnitelma, joka toteutetaan aikaisintaan 2018–2020. Jalkapallokentän tekonurmen suunnittelu käynnistetään välittömästi ja voidaan toteuttaa aiemmin.

Lahden kaupunki on selvittänyt Lahden Urheiluhalliyhdistys ry:n sopimusehdotusta Kisapuiston jalkapallostadionin suunnittelusta, rakentamisesta, ylläpidosta ja omistusoikeudesta. Selvityksen mukaan ehdotus määrittelee kohteena olevan jalkapallo- ja katsomoratkaisun niin yleisellä tasolla, että sopimuksen hyväksymiselle ei ole edellytyksiä. Sopimuksessa esitetty toteutustapa ei myöskään ota huomioon kaupunkia koskevaa kilpailuttamiseen liittyvää lainsäädäntöä.

Urheiluhalliyhdistys teki paikallisten urheiluseurojen aloitteesta sopimusehdotuksen viiden miljoonan euron rakennushankkeesta ja siihen liittyvästä omistus- ja vuokrasopimusjärjestelystä 15 vuoden ajalle. Hanke sisältää Kisapuiston katsomoiden ja tekonurmen sekä lämmitysjärjestelmien rakentamisen. Sopimukseen sisältyy mahdollisuus Kisapuiston omistuksen ulkoistamisesta, ja rakennuttajaksi esitetään Urheiluhalliyhdistystä.

Kaupungilla vastuu virkistysalueen ylläpidosta

Lahden kaupunki on kehittänyt Kisapuiston koko aluetta vaiheittain, ja kunnostamistarpeista on keskusteltu myös urheiluseurojen kanssa. Tavoitteena on saada alueen yleisilme ja toimivuus edustavalle ja myös seuratoimintaa palvelevalle tasolle. Yhdistymishallituksen hyväksyessä jalkapallokentälle tekonurmen, suunnittelu käynnistetään välittömästi. Jos hanke saa valtionrahoitusta, voidaan tekonurmi toteuttaa jo vuosien 2016–2017 aikana.

Yhdistymishallituksen päätösehdotus käynnistäisi valmistelun Kisapuiston uudistamisesta, jossa otetaan huomioon kisapuiston koko alue ja eri käyttäjät sekä alueen niveltyminen ympäristöön, mm. Ranta-Kartanoon. Suunnittelussa hyödynnettäisiin Urheiluhalliyhdistyksen asiantuntemusta. Suunnitelman on oltava valmis vuoden 2016 loppuun mennessä ja hankkeen mahdollinen toteutus on vuosien 2018–2020 aikana.

Lisätiedot
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63 895
yhdistymishallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, 040 510 9244
liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki, 050 559 4145

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs