Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » WSP haluaa vauhdittaa yhdyskuntien kasvua ja elinvoimaisuutta uudenlaisella asiantuntemuksella - toimintoa johtamaan Tampereen teknillisen yliopiston professori Jorma Mäntynen

WSP

WSP haluaa vauhdittaa yhdyskuntien kasvua ja elinvoimaisuutta uudenlaisella asiantuntemuksella - toimintoa johtamaan Tampereen teknillisen yliopiston professori Jorma Mäntynen

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2015 klo 10:00
Julkaisija: WSP

Suomen johtaviin rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyrityksiin lukeutuva WSP vastaa asiakaskysyntään ja tuo markkinoille yhdyskuntien ja elinkeinoelämän kehittämiseen ja kasvuun erikoistuneen konsultointipalvelun. Palvelu on suunnattu erityisesti viranomaisille, kaupunkien johdolle, elinkeinoelämän toimijoille sekä maan- ja kiinteistönomistajille. Palvelun tavoitteena on hahmottaa yhdyskuntien kehityksen ja kasvun tavoitteet tuottavuuden ja kannattavuuden kautta sekä selvittää kuinka tavoitteisiin päästään.

On hyvä pysähtyä ja hahmottaa kokonaisuus

WSP:n haluaa kääntää katseen kohti isompaa kokonaiskuvaa suunnittelussa.

”Hahmottamalla ensin liikenteen ja elinkeinoelämän kokonaiskuva, sitten integroimalla ja kehittämällä niitä yhdessä saadaan elinvoimainen, toimiva ja kannattava toimintaympäristö”, kertoo johtaja Jorma Mäntynen, joka on aiemmin tunnettu työstään Liikenne- ja kuljetustekniikan professorina Tampereen teknillisessä yliopistossa.

Verkostoista voimaa

Uusi palvelu tarjoaa korkeatasoista ja monialaista asiantuntijuutta niin Suomesta kuin ulkomailta.

”Toiminnassamme painottuu vahvasti verkostojen hyödyntäminen. Yhdistämme toimijoiden verkostoja sekä asiantuntijaverkostoja ja jokaista hanketta kohden rakennamme keskeisen asiantuntijatiimin, jossa hyödynnetään kyseisen hankkeen kannalta merkittävimmät huippuosaajat. Monipuolisten kotimaisten ja ulkomaisten asiantuntemuksen yhdistämisellä löydetään yhdessä parhaat tavat kehittää yhdyskuntia houkutteleviksi, viihtyisiksi sekä tuottaviksi”, kertoo Mäntynen, jolla on usean vuoden tutkimuskokemusta kestävän ja älykkään liikennejärjestelmän kehittämisestä Liikenteen tutkimuskeskus Vernestä.

”Suomessa liikenteen käyttäjätarpeiden ymmärtäminen erityisesti elinkeinoelämän osalta on ohutta. Sama pätee tulevaisuuden henkilöliikenteen tarpeiden ymmärtämiseen. Digitalisaation hyödyntäminen on tärkeää, haluamme erityisesti panostaa sen konkreettiseksi osaksi tekemistä.”

Ainutlaatuinen konsepti

Palvelussa WSP:n asiantuntijatiimi on mukana asiakkaidensa prosessien kehittämisessä sekä fasilitoinneissa ja toimii veturina kehittämishankkeissa eri verkostoille.

"Mäntysen tuoma tieteellinen näkökulma mahdollistaa Yhdyskuntien kehitys ja kasvu -palvelukonseptin luomisen tavalla, jota emme ole aiemmin tehneet. Tulemme käsittelemään erilaisia soveltavan tutkimuksen menetelmiä, joita alallamme ei ole aiemmin hyödynnetty. Verkostojen, yliopistojen ja korkeakoulujen sekä eri alojen konsulttien yhteistyö on yhä tärkeämpää nykypäivänä", kertoo WSP:n toimitusjohtaja Kirsi Hautala.

Yhdyskuntien kehitys ja kasvu -toiminto käynnistyy heti vuoden 2016 alussa.

Lisätietoja:
Kirsi Hautala
Toimitusjohtaja, WSP
Puh. 0207 864772
kirsi.hautala@wspgroup.fi

Jorma Mäntynen
Liikenne- ja kuljetustekniikan professori, Tampereen teknillinen yliopisto
Puh. 040 849 0292
jorma.mantynen@tut.fi

 

Liitetiedostot

WSP on monialainen suunnitteluyritys, joka tunnetaan vaativista suunnittelukohteista ja kestävistä ratkaisuista. Ydinpalvelumme ovat Yhdyskunnat, Rakennetekniikka, Korjausrakentaminen ja Sillat.

Suomen WSP on osa kansainvälistä WSP Groupia, jossa työskentelee noin 34 500 asiantuntijaa yli 500 toimistossa ympäri maailmaa. Syyskuussa 2014 WSP osti teollisuudessa ja infrassa maailman tunnustetuimpiin kuuluvan suunnittelutoimiston Parsons Brinckerhoffin. Yrityskaupan myötä lukeudumme nyt maailmaan johtaviin suunnitteluyrityksiin alallamme.

Suomen WSP:n palveluksessa on noin 350 asiantuntijaa. Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 29 miljoonaa euroa. Asiakkaamme tuntevat WSP:n ratkaisujen aktiivisena löytäjänä, jonka kanssa on helppo toimia.

www.wspgroup.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs