Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vuoden 2016 uusturkulainen ja monikulttuurisuusteko valittu

Turun kaupunki

Vuoden 2016 uusturkulainen ja monikulttuurisuusteko valittu

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2016 klo 13:30
Julkaisija: Turun kaupunki

Tunnustukset Berhan Ahmadille, kirkon rohkealle ja näkyvälle toiminnalle turvapaikanhakijoiden suuren määrän yllättäessä suomalaiset viime syksynä sekä Turun Kauppahallin arjen monikulttuurisuudelle.  

Turun kaupunki on nimennyt kaupunkilaisten tekemistä ehdotuksista vuoden 2016 uusturkulaiseksi Berhan Ahmadin, joka työskentelee ravintolakokkina ja toimii aktiivisesti Palvelualojen ammattiliitto PAMissa, Demarinuorissa ja ETNOn eli Etnisten suhteiden neuvottelukunnan jäsenenä.

­– Berhan Ahmadi on aina valmis auttamaan heikommassa asemassa olevia. Hän on näkyvä maahanmuuttajien integraation puolestapuhuja ja on omilla toimillaan osoittanut, että maahanmuuttaja voi sopeutua uuteen maahan. Berhan on niin turkulainen kun olla ja voi, kuvaa yksi Ahmadia vuoden uusturkulaiskesi ehdottanut taho.

Monikulttuurisuusteosta saa tänä vuonna tunnustuksen kirkon rohkea ja näkyvä toiminta turvapaikanhakijoiden suuren määrän yllättäessä suomalaiset viime vuonna: Arkkipiispa Kari Mäkinen nousi esille valtakunnallisesti konfliktien jalkoihin joutuneiden ihmisoikeuksien rohkeana puolestapuhujana, piispa Kaarlo Kalliala kulttuurien ja uskontojen välisen vuoropuhelun edistäjänä ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä antoi nopeasti Heinänokan leirikeskuksen pakolaisten majoitustiloiksi. Heinänokassa partiolaiset, SPR, seurakunnat, seurakuntien vapaaehtoiset, järjestöt, yliopisto ja lukuisat muut tahot puhaltavat yhteen hiileen ja turvapaikanhakijat ovat saaneet lämpimän vastaanoton.  

Turun Kauppahalli huomioidaan arjen monikulttuurisuudestaan. Kauppahalli on yhteisön peili, ja on kehittynyt monikulttuuriseksi kauppapaikaksi luonnostaan ajan mukana. Asioiminen Kauppahallissa on pakotonta ja jokapäiväistä monikulttuurisuutta kaikelle kansalle.

– Viime kuukausina on nähty, että maahanmuuttajien vastaanottaminen ja kotouttaminen repii yhteiskuntaa ja kuohuntaa on Turussakin. Siksi on hyvä nostaa esille Ahmadin kaltaisia tienraivaajia, rohkeita tekoja ja arkipäivän toimivaa monikulttuurisuutta, jotka osoittavat, että inhimillisyydellä ja yhteistyöllä voitamme kaikki, muistuttaa kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Huomionosoitukset jaetaan uusien kansalaisten juhlassa 16.3.2016

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen jakaa huomionosoitukset keskiviikkona 16.3.2016 Turun VPK:n talolla vietettävässä uusien Suomen kansalaisten juhlassa. Juhlassa muistetaan lisäksi pitkästä elämäntyöstä viime vuonna eläkkeelle jäänyttä siirtolaisinstituutin johtaja Ismo Söderlingiä.

Sisäministeri Petteri Orpo ja Turun kaupunginvaltuutettu, vuoden 2014 uusturkulainen Muhis Azizi käyttävät juhlassa puheenvuoron.  

Juhla on Turun seudun kuntien yhteinen onnittelutilaisuus 400:lle viime vuonna Suomen kansalaisuuden saaneelle Kaarinan, Liedon, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Raision ja Turun asukkaalle.

Lisätiedot: Valintaraadin puheenjohtaja Mikko Lohikoski, puh. 050 559 0238

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs