Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vuoden 2014 Apolitunnustus Taide- ja muotoilukoulu TAIKAlle

Lahden kaupunki

Vuoden 2014 Apolitunnustus Taide- ja muotoilukoulu TAIKAlle

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2014 klo 18:30
Julkaisija: Lahden kaupunki

Vuoden 2014 Apolifoorumi järjestettiin keskiviikkona 26.11 NNKY:n juhlasalissa Vapaudenkadulla. Apolifoorumin teemana oli Iloisemman Lahden puolesta.

Vuosittain järjestettävässä Apolifoorumissa haluttiin tänä vuonna tuoda esiin arkkitehtuuripoliittisen ohjelman, APOLI Lahden, mukaisia toimenpiteitä ja tekoja, jotka ovat jo toteutuneet. Tekojen ei aina tarvitse olla suuria tuodakseen iloa kaupunkilaisten elinympäristöön.

Tilaisuudessa luovutettiin Apolitunnustus, joka on vuosittain jaettava palkinto rakennetun ympäristön hyväksi tehdystä työstä. Unicef-kaupunkivuotena 2014 Apolitunnustus luovutettiin Taide- ja muotoilukoulu TAIKAlle monivuotisesta ja innostuneesta työstä lasten ja nuorten kanssa. TAIKA on tehnyt pitkäjänteistä työtä iloisemman ja lapsiystävällisemmän kaupungin puolesta ja toiminut arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön hyväksi.

TAIKAn toiminta on kasvanut useasti koulutilojen ulkopuolelle, ja toiminnalla on tehty kaupunkilaisille iloisempaa kaupunkiympäristöä. Toiminnan kautta lapset ja nuoret ovat saaneet nähdä, että omilla teoillaan he voivat vaikuttaa ympäristöönsä. Palkinnon otti vastaan Eeva-Liisa Kauppila.

 

Apolikukilla palkittiin neljä toimijaa

Apolifoorumissa jaettiin myös neljä Apolikukkaa, joiden saajat ovat osaltaan edistäneet muutosta iloisempaan suuntaan. Apolikukat myönnettiin seuraaville toimijoille:

Paula Kurki-Suoniolle toimista, jotka pelastavat Lahden Konserttitalon tuleville polville.

YIT:lle APOLIn tavoitteiden mukaisen laatulisän käytöstä As Oy Lahden Pehtoorin kivijalan ja julkisivulasien graafisessa toteutuksessa.

A. Ahlström Oy:lle Lahden Kulmalan korjaustyön poikkeuksellisen ansiokkaasta toteuttamisesta, erityisesti harvinaisen ja kalliin terastirappausmenetelmän vaalimisesta.

Varte Oy:lle, joka APOLIn tavoitteista tinkimättä on vienyt päätökseen ensimmäisen APOLIn mukaisen tontinluovutuskilpailun ja toteuttanut voittaneen kilpailuehdotuksen Quercus mukaisen As Oy Tammiheikin. Palkinnon otti vastaan toimitusjohtaja Heikki Koho, joka kertoi, miten APOLI tausta-asiakirjana on vaikuttanut as Oy Tammiheikin toteutukseen


Lisätietoja ja tilaisuuden ohjelma:
http://www.lahti.fi/www/bulletin.nsf/pfbd/CAF847637D032969C2257D8F0042C722

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs