Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Villähteen asemanseudun kehittämiseen voi osallistua verkossa

Lahden kaupunki

Villähteen asemanseudun kehittämiseen voi osallistua verkossa

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2016 klo 16:46
Julkaisija: Lahden kaupunki

Villähteen asemanseudun kehittämiseksi on avattu verkkokysely, johon voi vastata 3.10.–23.10.2016 välisen ajan. Karttapohjainen kysely löytyy osoitteesta: https://maptionnaire.com/fi/1658. Kyselyn teemat liittyvät pääosin Villähteen asemanseudulla liikkumiseen, mutta myös erilaisten säilytettävien ja kohennettavien paikkojen sekä uusien mahdollisten asuinalueiden osoittamiseen. Kyselyyn vastaamiseen menee noin 10 minuuttia ja se onnistuu niin tietokoneella, puhelimella kuin tabletillakin. Vastaajien kesken arvotaan kaksi 40 euron arvoista Waltti-matkakorttia.

Kyselyn tuloksia käytetään hyödyksi Villähteen asemanseudun kaavasuunnittelutyössä. Lisäksi kyselystä saadut tulokset esitellään alkuvuonna 2017 opinnäytetyössä, joka käsittelee mm. asukkaiden kokemuksellisen tiedon merkitystä alueiden suunnittelutyössä. Kyselyn on laatinut Lahden ammattikorkeakoulun 4. vuosikurssin yhdyskuntasuunnittelun opiskelija Tiia Lindqvist yhdessä Lahden kaupungin Maankäyttö ja aluehankkeet -yksikön kanssa.

Villähteen asemanseutu on tulevina vuosina tärkeä kehityskohde erityisesti potentiaalisten liikenneyhteyksiensä vuoksi. Asemanseudun ympäristöön on tarkoitus kaavoittaa uutta asuinrakentamista alueen luonto- ja kulttuuriarvot huomioiden. Vireillä olevan Villähteen asemanseudun kaavarunkosuunnitteluun toivotaankin nyt paikallista kokemus- ja tietopohjaa, erityisesti lähialueiden asukkailta ja Villähteen juna-asemaa käyttäviltä matkailijoilta. 

Lisätietoja Villähteen asemanseudun suunnittelusta
Sanna Suokas, yleiskaavasuunnittelija
Johanna Palomäki, yleiskaava-arkkitehti
Henrik Saari, vuorovaikutussuunnittelija
etunimi.sukunimi@lahti.fi

Lisätietoja kyselyyn tai opinnäytetyöhön liittyen
Tiia Lindqvist, insinööri (AMK) opiskelija
etunimi.sukunimi@student.lamk.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs