Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Viisi Lahden seudun yritystä mukaan Smart Retro -ohjelmaan

Lahden kaupunki

Viisi Lahden seudun yritystä mukaan Smart Retro -ohjelmaan

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2014 klo 11:08
Julkaisija: Lahden kaupunki

Pohjoismaiseen Smart Retro -ohjelmaan pääsi mukaan viisi Lahden seudun yritystä. Lahtelainen Nurmi Clothing valittiin mukaan kiihdytysohjelmaan, johon karsiutui yhteensä 12 yritystä. Smart Retro -ohjelma käynnistyy 4.-5.12 Lahdessa järjestettävällä kansainvälisellä innovaatioleirillä, jolle osallistuvat lähiseudulta myös Benjamin Maatilatori, Impact Agency, Mea Manna ja Puoti.

Ohjelmalla tavoitellaan uusien kestävien palveluiden kehittämistä sekä rakennetun ympäristön älykästä uudistamista ja elävöittämistä. Uuden luomisen testialustana toimii Lahden keskusta. Yrityksiltä toivotaan palveluita tai uusia palveluaihioita, jotka tekevät kaupunkielämästä älykkäämpää, toimivampaa ja kestävämpää.

Lahden innovaatioleirillä pohjoismaiset yrittäjät ja startupit kehittävät uusia palveluita ja rakentavat kumppanuuksia. Uudet palvelut voivat liittyä esimerkiksi autojen ja tilojen yhteiskäyttöratkaisuihin, energiaa säästäviin tekniikoihin tai kivijalkakaupan palveluiden tulevaisuuteen. Leirille kutsutaan myös suuryritysten ja julkisen sektorin edustajia, asiantuntijoita ja paikallisyhteisön vaikuttajia.

Keväällä uusia palveluita ja tuotteita testataan kaupunkilaisten kanssa Lahdessa ja Tukholmassa. Mukaan haetaan Lahden seudun edelläkävijäasukkaita ja yhteisövaikuttajia, jotka haluavat arjessaan kokeilla uusia ekologisia palveluita, ja siten olla mukana kehittämässä ja edistämässä niiden käyttöönottoa.

Smart Retron takana on Lahden kaupungin lisäksi useita merkittäviä yksityisiä ja julkisia tahoja, kuten YIT, Citycon Finland, Granlund, Citymarket Paavola, Kesko, Stockholmshem, Stockholm Business Region Development ja FutureBuilt of Oslo Community. Hankkeen vetäjä on ajatushautomo Demos Helsinki.

Lisätietoja:
kehityspäällikkö Saara Vauramo, Lahden seudun ympäristöpalvelut, p. 044 716 1585
Smart Retron kiihdytysohjelman johtaja Johanna Liukkonen, Demos Helsinki, p. 040 154 6452

Smart Retro -kiihdytyshjelmaan valitut yritykset

Lisätietoja ohjelmasta

Vapaasti käytettäviä kuvia aiemmilta innovaatioleireiltä
Kuvaajana mainittava Demos Helsinki.

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs