Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Viisi hyvää vaihtoehtoa Hennalan uuden alueen ideaksi

Lahden kaupunki

Viisi hyvää vaihtoehtoa Hennalan uuden alueen ideaksi

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 12:41
Julkaisija: Lahden kaupunki

Hennalan rakentamattoman alueen arkkitehtuurikilpailun perusteella aloitetaan uuden asuinalueen suunnittelu kasarmialueen naapuriksi.  Kilpailuehdotukset ovat ensimmäistä kertaa nähtävinä Torin ympäristökontissa tänään torstaina klo 14 – 18.

Kilpailutehtävänä oli ideoida historiallisen kasarmiympäristön länsipuolelle omaleimainen asuinalue, joka on toteutettavissa vaiheittain.  Kilpailualueena on 30 hehtaarin suuruinen rakentamaton entinen varuskunnan harjoituskenttäalue, jonka omistaa valtio. Pääosa suunniteltavasta rakentamisesta on asuntoja.  Alueen länsiosassa oleva Halkomäki säilytetään virkistysalueena. Alueen rakentaminen voi alkaa ensi vuosikymmenellä.

Ehdotukset tarkkaan harkittuja

Arkkitehti Riitta Jalkanen on kilpailussa Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n nimittämänä asiantuntijatuomarina.  Hän kertoo ensivaikutelmanaan ilahtuneensa töiden korkeasta tasosta ja keskenään erilaisista ehdotuksista.  Kaikilta viideltä kilpailuun kutsutulta työryhmältä saatiin harkiten tehdyt, mielenkiintoiset suunnitelmat.

 

Kaupunkilaiset voivat arvioida ehdotuksia

Ensimmäinen tilaisuus tutustua ehdotuksiin on tänään torilla klo 14-18.  Ehdotukset ja kysely tulevat ensi viikolla torstaina (29.9) kilpailun nettisivuille http://lahtiuudistuu.fi/hennala/arkkitehtuurikilpailu-2016/  sekä nähtäville BWT-talon ala-aulaan. Kaikki 11. lokakuuta mennessä jätetty palaute on kilpailun tuomariston käytössä töitä arvioitaessa.  Kommentit otetaan huomioon myös alueen jatkosuunnittelussa.

Kaavoitusarkkitehti Armi Patrikainen uskoo, että Hennalan alueen hyvin tuntevilta ihmisiltä tulevat kommentit ovat arvokasta lisätietoa ehdotusten arviointiin. Uuden alueen suunnittelu on hyvin monen tekijän summa ja tästä syystä ehdotuksista ei haeta yleisön suosikkia äänestyksellä, vaan pyydetään kertomaan mielipiteitä eri vaihtoehdoista.

Kilpailussa ovat mukana seuraavat viisi kaupunkisuunnittelussa Suomen huippuihin kuuluvaa arkkitehtitoimistoa: Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy, Huttunen – Lipasti – Pakkanen Oy, Kangas & Vuorinen Arkkitehdit Oy, Serum arkkitehdit Oy ja Verstas Arkkitehdit Oy. Kaikissa työryhmissä on mukana myös maisema- ja liikennesuunnittelijoita sekä muita asiantuntijoita. Kutsukilpailuun osallistujat valittiin hakemusten perusteella yli 30 työryhmän joukosta.

Ideakilpailun järjestävät Senaatti-kiinteistöt ja Lahden kaupunki yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n kanssa. Voittajan valitsee tuomaristo, johon kuuluvat Senaatin edustajina johtaja Mauri Sahi ja kiinteistökehityspäällikkö Olli Kantanen, Lahden kaupungin edustajina kaavoitusarkkitehti Armi Patrikainen ja rakennuslupa-arkkitehti Miika Lindgren sekä SAFAn edustajana arkkitehti Riitta Jalkanen.  Tuomariston sihteerinä on projektipäällikkö Pirkko-Leena Jakonen kaupungilta. Voittaja valitaan vuoden loppuun mennessä. Voittajatyö tulee toimimaan jatkosuunnittelun ja asemakaavoituksen pohjana.

 

 

 

Lisätietoja:

 

Kilpailun nettisivut http://lahtiuudistuu.fi/hennala/arkkitehtuurikilpailu-2016/

Kilpailun sihteeri, Hennalan kehittämisen projektipäällikkö Pirkko-Leena Jakonen, Lahden kaupunki, p. 044 416 3503, sp. pirkko-leena.jakonen( at )lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs