Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Venäläisen musiikin ilta

Lahden kaupunki

Venäläisen musiikin ilta

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2015 klo 14:04
Julkaisija: Lahden kaupunki

Musiikkitoimittaja Tero Heinänen johdattaa yleisön venäläisen populaarimusiikin historiaan tiistaina 20.10. klo 17.30 Lahden pääkirjaston auditoriossa. Tilaisuudessa kuullaan musiikkia levyiltä historiaviitteineen ja kevyen jutustelun höystämänä. 

Tero Heinänen on pitkän linjan musiikkitoimittaja. Orimattilasta kotoisin oleva Heinänen on tehnyt työuransa Yleisradiossa.  

 

Ilta venäläisen populaarimusiikin parissa aloitetaan runsaan sadan vuoden takaa tsaarinaikaisesta Pietarista.  Eikä sieltä kuulla mitään etäistä savikiekon rahinaa, vaan yllättävän modernisti toteutettua ”popmusiikkia”.  

Entä millaisia lauluja kuunteli nuori Neuvosto-Venäjä sitten, kun vallankumousmarssien kumu alkoi laantua?  Yllättäen tuonkin ajan laulut kuulostavat suomalaiseen korvaan perin tutuilta. Ja voiko tosiaan olla niin, että isot komeat jazz-orkesterit olivat tyypillisintä neuvostoestradia 1930-luvulla, dramaattisten tangojen ohella?  Menevät foksit hullaannuttivat kansaa aivan samaan tapaan kuin muuallakin Euroopassa tuohon aikaan.

Illan pääpaino on siinä 1950 -1980-lukujen iskelmämusiikissa, jonka monet Suomessakin vielä hyvin muistavat, niissä nostalgisissa uralin pihlajissa ja miljoonissa miljoonissa ruusuissa.

 

Luvassa on aito – venäläisen tunteikas musiikki-ilta.  

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

 

Lisätietoja konsertista antaa

 

Tuulikki Mäkinen                                        
Erikoiskirjastonhoitaja / Kirjallisuus- ja tietopalvelut
Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto                                
p. 044 416 3240
tuulikki.makinen@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs