Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vasaregionens Arenor svarar för Elisa Stadions verksamhet och administrering

Vaasan kaupunki

Vasaregionens Arenor svarar för Elisa Stadions verksamhet och administrering

Pressmeddelande.
Publicerad: 30.06.2016 kl. 19:59
Utgivare: Vaasan kaupunki

Samkommunen Vasaregionens Arenor svarar fr.o.m. 1.7.2016 för Elisa Stadions verksamhet och administrering. Samarbetsavtalet är i kraft till slutet av år 2017. Vasa stadsstyrelses allmänna sektion beslutade om ärendet vid sitt sammanträde 30.6.

Enligt samarbetsavtalet, som träder i kraft i början av juli, sköter samkommunen verksamheten och utvecklingen, samarbetet, försäljningen och marknadsföringen samt underhållet då det gäller stadion. Den anvisar också tillräcklig, resursenlig och yrkeskunnig personal för upprätthållande av verksamheten. 

− Valet av samkommunen som samarbetspart förordas av dess mångåriga erfarenhet av administrering av stora idrottsplatsbyggnader speciellt med tanke på evenemang och kringutbud. Samkommunen har utöver detta en färdig organisationsmodell som stöder verksamheten, berättar bildningsdirektör Christina Knookala.

Intensivt samarbete med staden

I Elisa Stadions verksamhet och utveckling bedrivs ett intensivt samarbete med staden och speciellt med idrottsservicen.

− Kunderna, såsom idrottsföreningar, tar ändå alltid först kontakt med samkommunen. Ansökningarna om fasta turer sänder samkommunen till idrottsservicen, som delar ut de här turerna. Samkommunen sänder också bekräftelser åt föreningarna, då turerna har förts in i bokningssystemet. Det vill säga kunden har en kontaktpart, berättar projektchef Leena Ollila.

Målen och principerna för Elisa Stadions verksamhet fastställs årligen i stadens budget.  Dess driftsekonomi utgörs av verksamhetsinkomster och verksamhetskostnader. En stor del av inkomsterna kommer in från matcher och träningar, men satsningar görs också på utvecklande av nya produkthelheter och sökande av evenemang.  Kostnaderna igen kommer till exempel från personalens löner, uppvärmnings- och belysningskostnader, marknadsföring samt förvaltning. På lång sikt är målet att kostnaderna täcks med inkomster.

Mer information ger:

Bildningsdirektör Christina Knookala, tfn 040 556 5011, christina.knookala@vasa.fi

Ekonomidirektör Jan Finne, tfn 040 568 3400, jan.finne@vasa.fi

Projektchef Leena Ollila, tfn 040 7623 444, leena.ollila@vasa.fi

 

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs