Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vasaborna medverkar i finslipningen av delaktighetsprogrammet

Vaasan kaupunki

Vasaborna medverkar i finslipningen av delaktighetsprogrammet

Pressmeddelande.
Publicerad: 28.09.2016 kl. 12:13
Utgivare: Vaasan kaupunki

Utkastet till Vasa stads delaktighetsprogram har blivit färdigt och det kan kommenteras fram till 9.10. Med delaktighetsprogrammet strävar man efter att utöka kommuninvånarnas möjligheter att delta och påverka och göra dem tillgängliga för alla samt att uppmuntra kommuninvånarna att använda dem.

Delaktighetskommittén beslutar om delaktighetsprogrammet i oktober. Programmet som snart är färdigt har beretts interaktivt. Kommittén har hört olika grupper och sakkunniga samt Vasabor om hur direkt demokrati kunde förverkligas i Vasa. Nu är det dags att kommentera den viktigaste delen av programmet. I den finns åtgärdsförslag för åren 2017-2020 samlade, och med dem vill man påverka de utmaningar som framkommit gällande deltagande och inflytande.

Programmet stöder gammalt och skapar nytt

Man föreslår att delaktighetsprogrammet genomförs i skeden. Redan i år har man börjat utveckla  existerande sätt att delta och detta fortsätter nästa år. Under åren 2017-18 provar man på nya kanaler och metoder t.ex. i samarbete med högskolorna. Under åren 2018-20 etablerar och vidareutvecklar man verksamhetsmetoder för deltagande.

Påverkningssätt som redan används och som ska förstärkas är bl.a. fullmäktiges frågestunder och kund-/klientpaneler samt uppmuntrande av Vasaborna att rösta i kommunalvalet. 

Nya sätt för deltagande som ska testas är bl.a. ett försök med deltagande budgetering, stödpersonsverksamhet för elektronisk kommunikation, dvs. digitutorverksamhet samt Wasacafé-diskussionsmöten med olika teman.

Kommentera och påverka!

Delaktighetsprograms förslag till åtgärder kan du bekanta dig med på stadens webbsida www.vaasa.fi/sv/paverka/delaktighetsprogram. Du kan lämna in din kommentar senast 9.10.2016 på adressen wasacafe@vaasa.fi

Förslaget till program behandlas i november i stadsstyrelsen och i december i stadsfullmäktige.

Ytterligare upplysningar ger:
Kommitténs ordförande Anita Niemi-Iilahti, tfn 040 555 93 82
Kommitténs sekreterare Marjo Mäki-Krekola, tfn 040 487 9194

Bilagor

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs