Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vapaasukelluksen huiput yli 20 maasta saapuvat MM-kisoihin Turkuun 27.6. - 3.7.2016

Turun kaupunki

Vapaasukelluksen huiput yli 20 maasta saapuvat MM-kisoihin Turkuun 27.6. - 3.7.2016

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2016 klo 13:30
Julkaisija: Turun kaupunki

Sukeltajaliitto ry isännöi vuoden 2016 vapaasukelluksen allaslajien maailmanmestaruuskilpailua Turussa kesäkuun lopussa. Kilpailun rekisteröitymisaika on juuri päättynyt, ja tapahtumaan on saapumassa lähes 100 kilpailijaa yli 20 maasta. Kuluvalla kaudella tulokset ympäri maailman ovat olleet todella korkeatasoisia, mikä lupaa tiukkaa kilpailua titteleistä.

Vapaasukelluksen allaslajien MM-kisojen tapahtumapaikkana on Turun Impivaran uimahalli. Halli on äskettäin remontoitu ja täyttää hyvin arvokisojen vaatimukset. Kisat starttaavat juhannuksen jälkeen maanantaina 27.6. karsinnoilla ja finaalit sukelletaan loppuviikosta. Vapaasukelluksen perusajatus on sukeltaminen henkeä pidättämällä ja uima-altaalla kilpaillaan pituussukelluksessa ja hengenpidätyksessä. Kilpasukellus on kehittynyt viime vuosina kohti ammattimaista urheilua, ja tänä vuonna odotetaan pituussukelluksessa 300 metrin rajan rikkoutumista.

Vapaasukelluksen kansainvälinen kattojärjestö on AIDA International. Sukeltajaliitto ry on AIDA:n kansallinen edustaja, ja vastaa vapaasukelluksen koulutus-, kehitys- ja kilpailutoiminnasta Suomessa. Sukeltajaliitto ry edustaa yli 10 000 sukelluksen, vapaasukelluksen, sukelluskalastuksen, räpyläuinnin ja uppopallon harrastajaa, ja vuosi 2016 on liiton toiminnan 60. juhlavuosi.

- Olen iloinen saadessani toivottaa vapaasukelluksen maailman huiput tervetulleiksi Turkuun. Lajin maailmanmestaruuskilpailut järjestetään kesäkuussa ensimmäistä kertaa Suomessa, joten on kunnia toimia kisan isäntäkaupunkina juuri Sukeltajaliiton juhlavuonna, sanoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Vapaasukellus on sukellusta ilman hengityslaitetta. Kokenut vapaasukeltaja voi tehdä usean minuutin pituisia sukelluksia rentoutumalla, ja liikkumalla veden alla kevyesti happea säästäen. Vapaasukellusta harrastetaan uimahalleissa ja luonnonvesissä, ja laji on myös haastava kilpailumuoto. Vapaasukelluskilpailuissa kamppaillaan kyvyssä sukeltaa pisimmälle tai syvemmälle ja hengenpidätyksessä paikallaan. Harrastussukeltajalla laji tarjoaa rentouttavaa liikuntaa, ja se on yksi hieno tapa tutustua vedenalaiseen maailmaan. Kaikissa muodoissaan vapaasukelluksen perustan muodostavat kyky ymmärtää ja hallita omaa kehoaan ja mieltään. Suomessa vapaasukellus on organisoitunut Sukeltajaliitto ry:n alaisuuteen. Paikallisesti vapaasukellustoimintaan voi päästä mukaan alueen sukellusseurojen kautta, ja koulutus-, kilpailu- ja leiritoimintaa järjestetään kansallisesti Sukeltajaliiton toimesta.

Kuva- ja videomateriaalia: https://goo.gl/fsu8PS

Kuvien julkinen käyttö on sallittu tapahtumasta viestinnän yhteydessä. Kuvaajan nimi on mainittu tiedoston nimessä, ja se on mainittava kuvia julkaistaessa.

Kisojen nettisivut: https://aidafinland.org/

Lisätietoja:
Sukeltajaliitto ry,Mikko Anttonen, kilpailun johtaja, puhelin 0405359029, s-posti manttone@gmail.com

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs