Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vapaaehtoiset opastavat tietotekniikkaan Lahden pääkirjastossa

Lahden kaupunki

Vapaaehtoiset opastavat tietotekniikkaan Lahden pääkirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2016 klo 11:52
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden pääkirjastossa alkaa keskiviikkona 13. tammikuuta vertaisopastajien antama asiakkaiden opastus tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttöön. Opastusta antavat vapaaehtoiset vertaisopastajat joka keskiviikko klo 13–15 Lahden pääkirjaston opintotilassa (2. kerros, lehtisalin yhteydessä). Vertaisopastus on henkilökohtaista eli yksi opastaja opastaa yhtä asiakasta kerrallaan. Opastukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka kokevat tarvitsevansa tukea ja neuvoja internetin, sosiaalisen median ja tietokoneen peruskäyttöön. Opastukseen voi tulla oman laitteen kanssa, mutta käytössä ovat myös kirjaston kannettavat tietokoneet ja iPad-tabletit.

Tietoteknisen opastuksen tarve on nykypäivänä suuri. Palveluiden siirtyessä yhä enemmän verkkoon vaatii tavallisten arkipäiväistenkin asioiden hoitaminen usein tietokoneen ja internetin käytön perustaitoja. Vertaisopastusta on kokeiltu hyvin tuloksin muun muassa Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa. Lahden pääkirjastossa tullaan edelleen järjestämään myös kirjaston henkilökunnan antamia asiakaskoulutuksia tietokoneen ja tabletin peruskäyttöön eikä vertaisopastus korvaa niitä.

Lisätietoja:

Sirpa Saareke

Mediaohjaaja

O44-4163398

sirpa.saareke@lahti.fi

 

Pirita Rautavuo

Pedagoginen informaatikko

044-4163233

pirita.rautavuo@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs