Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Vapaa-ajan asukkaat tärkeitä Hartolalle

Lahden ammattikorkeakoulu

Vapaa-ajan asukkaat tärkeitä Hartolalle

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2015 klo 15:17
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Vapaa-ajan asumisen kulttuuri on tärkeä osa suomalaista elämäntapaa ja identiteettiä. Perinteinen asuminen on muuttunut niin sanotusti monipaikkaiseksi, jolloin pysyvä asunto on esimerkiksi kaupungissa ja ”kakkosasunto” maaseudulla. Vapaa-ajan asunnoissa oleskellaankin yhä useammin ja vastaavasti myös pidempiä aikoja.

Maaseudun asukkaista yhä enemmän on vapaa-ajan asukkaita väestönkadon autioittaessa maaseutualueita. Maaseudulla palveluiden ja ympäristön elinvoimaisuuden säilyttäminen on haasteellista, jonka vuoksi vapaa-ajan asukkaiden merkitys palvelukysynnän muodostajina olisi syytä ottaa huomioon. Hartolassa tehtiin vapaa-ajan asukkaille sähköinen kyselytutkimus, jossa selvitettiin, miten vapaa-ajan asumisen monipuolistuminen ilmenee sekä, mikä on vapaa-ajan asukkaiden merkitys palveluiden käytön osalta.

Tutkimuksella haluttiin myös selvittää vapaa-ajan asukkaiden tyytyväisyyttä vapaa-ajan asuinkuntaansa. Hartolassa vapaa-ajan asukkaiden merkitys palveluiden käyttäjinä oli merkittävä sekä palveluiden ylläpitämisessä että kunnan taloudellisesta näkökulmastakin katsottuna.

Vastaavasti vapaa-ajan asumisen monipuolistuminen näkyi suoraan vapaa-ajan asuntojen käytön lisääntymisenä, sillä yli kolmasosa vastaajista viettää vapaa-ajan asunnollaan aikaa neljästä kuuteen kuukauteen vuoden aikana. Hartolan vapaa-ajan asukkaat ovat melko tyytyväisiä, mutta kaipaavat alueelle kilpailua päivittäistavarakauppoihin, lisää erikoisliikkeitä sekä sitä, että vapaa-ajan asukkaat otettaisiin aiempaa enemmän huomioon palvelukysynnän muodostajina.

Lisätietoja
Anna Kurt p. 040 302 2912

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs